Vești proaste pentru bucureșteni. Cresc prețurile pentru locul de parcare în 2021, iar sumele sunt mult mai mari față de cum erau până acum. Cât vor fi nevoiți să scoată bucureștenii din buzunar în următoarea perioadă?
Vești proaste pentru bucureșteni. Anul 2021 vine cu tarife mult mai mari la locurile de parcare din centrul Capitalei. Mai exact, toți cei care parchează în centrul orașului vor plăti o sumă de zece ori mai mare decât cea de până acum.
Mai exact, se pare că de la începutul anului și până în prezent, în centrul oraşului, panourile amplasate lângă locurile de parcare au anunţat o creştere a preţului pe oră de la 1,5 lei la 10 lei.
De menționat este faptul că, măsura de a creşte preţurile în Capitală a fost luată de la finalul anului 2019, însă din cauza pandemiei a fost implementată abia anul acesta. În ceea ce privește sumele plătite de bucureșteni, acestea se duc la bugetul local al Primăriei Capitalei.
Prețurile pe oră nu sunt pentru oricine. Un bucureștean care parchează în centrul Capitalei timp de o oră scoate din buzunar suma de 10 lei. Suma se dublează în momentul în care ajunge la a treia oră de parcare.
Deși pare o sumă mică la început, potrivit Antena 3, anual, riveranii scot din buzunar 8.000 de lei pe an, iar cei care nu locuiesc în zonă și vor să parcheze plătesc și peste 9.000 de lei pe an.
Cele mai scumpe locuri de parcare
Bucureștiul are mai multe zone cu prețuri variate. Astfel, zona ultracentrală este curprinsă între parcajul subteran Intercontinental, parcajul subteran Piaţa Universităţii, parcajul subteran Cocor şi parcajul subteran Unirea.
În acestă zonă, prețurile sunt accesibile, însă totuși mari pentru riverani. astfel, în zona 1 a Capitalei, bucureştenii au de plătit 5 lei pe oră şi 10 lei de a treia oră de parcare. Riveranii vor trebui să scoată din buzunar peste 6.700 de lei pe an, iar cei care doresc un loc de parcare, însă nu rezervat, vor avea de achitat peste 4.700 de lei pe an.
În ciuda faptului că prețurile au crescut destul de mult, majoritatea persoanelor au început să își facă abonamente. Astfel, în zona 0, Primăria Capitalei deţine 2.225 de locuri, iar în zona 1, 14.613 locuri de parcare publică. În ceea ce privește locurile de parcare din restul orașului, acestea se încadrează în zona 2. Aici, bucureştenii au la dispoziţie 3.185 locuri pentru care plătesc între 2,50 şi 5 lei pe oră.
Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea