”Sunt trei companii care au cumpărat caietul de sarcini. În general, ofertele se depun în ultima zi şi în ultimele ore”, a explicat oficialul.

În ceea ce privește prima încercare de privatizare, Fenechiu a spus că nu are cunoştinţă să existe vreo contestaţie, după ce toate ofertele au fost respinse.

Ministerul Transporturilor a republicat joi, 16 mai 2013, anunţul privind vânzarea a 51% din acţiunile CFR Marfă, venitul mediu anual din activitatea de transport marfă al investitorilor interesaţi fiind redus de la 100 milioane euro în anunţul anterior, la 20 milioane euro în prezent.

Câştigătorul licitaţiei va fi anunţat pe 20 iunie. Vânzarea se va realiza prin metode combinate cu criterii de precalificare, constând în negociere pe bază de oferte preliminare şi angajante, urmată de licitaţie cu ofertă în plic. Preţul de ofertă (preţul de pornire a licitaţiei) este de 797,058 milioane lei pentru întregul pachet de acţiuni scos la vânzare. Oferta de vânzare este valabilă 180 de zile de la data publicării, cu posibilitatea de a fi prelungită, iar plata preţului acţiunilor se va face într-o singură tranşă prin transfer bancar la data finalizării tranzacţiei.