Trei din patru directori de IT din România se visează lideri de business în viitor

Trei din patru directori de IT din România se văd în ipostaza de lideri de business în viitor, dar în prezent majoritatea se consideră doar operatori de încredere, reiese dintr-un studiu.

"Peste 75% dintre CIO români se văd în ipostaza de lideri de business în viitor, iar în prezent majoritatea se consideră doar operatori de încredere. Peste jumătate dintre CIO îşi văd propriul rol drept unul ce furnizează o viziune tehnică şi o direcţie de dezvoltare pentru echipele lor, motivându-i şi păstrându-i în echipă, asigurând în acelaşi timp un mediu interesant (prin intermediul de noi proiecte) şi sigur (ţinându-i cât mai departe de politica de birou, permiţându-le în acelaşi timp să se concentreze pe aspectele tehnice). Deşi majoritatea CIO români văd capacitatea de a influenţa drept un atribut al succesului, doar un sfert dintre ei consideră că înţelegerea pieţei şi a forţelor sale disruptive îi ajută să aibă succes în viitor", se arată în documentul elaborat de Deloitte. 

Conform studiului, 15% dintre CIO români au menţionat că inovaţia şi abilităţile disruptive nu există în organizaţia lor şi recunosc existenţa unui decalaj în domeniile care le pot asigura succesul. 

"75% dintre CIO români se aşteaptă ca modernizarea sistemelor de bază ale organizaţiilor lor să aibă un impact asupra afacerii în viitorul apropiat. În acest context, jumătate dintre CIO se aşteaptă să înlocuiască sau să schimbe sistemele actuale cu altele având mai multă funcţionalitate şi flexibilitate, un sfert se aşteaptă să revitalizeze sistemele de bază prin îmbunătăţirea nivelului de utilizare şi flexibilitate / design, extensiile digitale ale proceselor de bază, analytics, în timp ce un sfert se aşteaptă la modernizarea infrastructurii. Niciunul dintre CIO români nu iau în considerare retragerea sistemelor actuale şi căutarea de alternative în cloud. În ceea ce priveşte business intelligence şi analiza datelor, jumătate dintre CIO români intervievaţi consideră că domeniile care beneficiază de investiţii semnificative sunt vizualizarea, agregarea, raportarea şi analiza datelor", informează sursa citată. 

Studiul CIO Survey s-a desfăşurat în perioada mai-septembrie 2016 în 48 de ţări, cu scopul de înţelege mai bine impactul şi caracteristicile rolului de CIO. Cercetarea s-a desfăşurat prin interviuri aprofundate şi sondaje online. La nivel global, peste 1.217 de lideri din domeniul tehnologiei au participat la studiu acoperind 23 de segmente de industrie.

SURSA: Agerpres