Potrivit oficialului Pro TV, Zoe Vasilescu, Sales Director, postul pe care îl reprezintă și-a exprimat acordul ca acest act normativ să fie discutat cu toți actorii implicați în această industrie.

Guvernul a adoptat aceste modificări fără a fi consultat, în prealabil, nici una dintre părțile implicate. Ulterior, UAPR, și-a exprima disponibilitatea și dorința de a participa activ în procesul de dezbatere publică a propunerilor de îmbunătățire a legislației în domeniul audiovizualului.

“Elaborarea unui act normativ fără consultarea tuturor actorilor implicați din piață pune sub semnul întrebării corectitudinea reglementării acestei piețe. Vom continua să solicităm Guvernului României consultarea tuturor celor implicați, printr-un dialog deschis, transparent și constructiv”, a declarat Radu Florescu, președinte al Uniunii Agențiilor de Publicitate din România.

Oficialii UAPR consideră că prin reglementarea propusă de OUG 504/2012 sunt afectate grav legile concurenței, principiile economiei de piața, dar și ale statului de drept.

UAPR este o organizaţie profesională fondată în anul 2000, care urmăreşte apărarea intereselor agenţiilor de publicitate, dezvoltarea şi profesionalizarea industriei de advertising şi ridicarea standardelor profesionale. În acest sens, UAPR reuneşte cele mai importante agenţii de publicitate şi de media de pe piaţa autohtonă de publicitate.