Treisprezece județe din România nu mai au nicio persoană pe lista de așteptare pentru vaccin

Românii au decis să se vaccineze într-un număr cât mai mare, motiv pentru care listele de așteptare au devenit foarte lungi. Ultimele date din platforma națională de vaccinare rată că situația s-a schimbat în anumite județe.

Vești bune despre campania de vaccinare. Listele de așteptare s-au eliberat

Așadar, potrivit platformei naționale de vaccinare, treisprezece județe din România nu mai au nicio persoană pe lista de vaccinare. Județele în care pe listele de așteptare nu se mai găsește nicio persoană sunt: Giurgiu, Buzău, Vrancea, Vaslui, Neamț, Suceava, Botoșani, Covasna, Gorj, Mehedinți, Arad și Bistrița Năsăud.

Amintim că în județul Vrancea nu mai sunt oameni pe lista de așteptare de luni bune, în timp ce, în Buzău, este prima dată de la începutul campaniei de vaccinare când nu mai este nicio persoană în așteptare pentru primirea serului. Toate persoanele sunt programate la această oră. În ceea ce privește dozele de vaccin, sunt disponibile peste 6.350 de vaccinuri Pfizer, Moderna și AstraZeneca.

În județul Maramureș, pe lista de așteptare figurează două persoane care sunt înscrise pentru a primi vaccinul produs de Pfizer.

De cealaltă parte, județul cu cea mai lungă listă de așteptare este Cluj. Aici, un număr de 12.600 de persoane așteaptă să fie programate pentru a se vaccin anti-coronavirus.

Noi doze de vaccin au ajuns în România

Luni, România a primit cea mai mare tranșă de vaccin împotriva COVID-19 de până acum. Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 informa că un transport de 725.400 de doze de vaccin produse de Pfizer şi BioNTech va fi adus în țară cu avionul.

Vaccinurile Pfizer vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara, potrivit unui comunicat al CNCAV. Transportul în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.

Ulterior, dozele de vaccin vor fi împărţite către următoarele centre:

  • Centrul Național de Stocare București: 175.500 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Brașov: 85.410 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Cluj: 93.600 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Constanța: 92.430 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Craiova: 91.260 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Iași: 93.600 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 93.600 doze.

Sursă foto: Dreamstime