Metrorex a semnat astăzi două contracte în valoare totală de 102 milioane de euro cu spaniolii de la CAF şi canadienii de la Bombardier, care prevăd achiziţia a 16 trenuri noi şi a 16 sisteme de siguranţă şi control, acestea din urmă fiind în valoare de 4,9 milioane de euro.

Finanţarea a fost asigurată printr-un împrumut de la Banca Europeană de Investiţii, realizat de Ministerul Traspoturilor.

Potrivit directorului general al Metrorex, Gheorghe Udrişte, metroul bucureştean are în prezent 44 de trenuri Bombardier achiziţionate în ultimii ani şi 60 de trenuri vechi.

Cele 16 trenuri noi achiziţionate care vor intra în operare începând din 2013 vor înlocui o parte din garnitura veche.

Potrivit directorului general al Metrorex, pe lângă cele 16 trenuri compania vrea să achiziţioneze opt trenuri în următorii 1-2 ani pentru ca pe o magistrală să circule trenuri de acelaşi tip.

De asemenea, pe magistrala 5 Drumul Taberei – Eroilor, potrivit contactului de împrumut semnat cu BEI, vor circula 21 de trenuri care vor fi cumpărare prin actualul contract de finanţare şi 30 care vor fi cumpărate pe viitorul contract, care va fi semnat luna viitoare.