„S-a admis cererea formulată de către debitoare (CEH, n.r.). S-a dispus deschiderea procedurii generale a insolvenţei împotriva debitoarei. Ca administrator judiciar provizoriu în prezenta cauză a fost desemnată Casa de Insolvenţă GMC SPRL Craiova”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Tribunalului Hunedoara, Ildiko Glăman.
Instanţa a luat act de faptul că într-un alt dosar 18 firme au solicitat deschiderea procedurii de insolvenţă împotriva CEH şi a hotărât conexarea celor două cauze. Cererile formulate de aceşti creditori devin declaraţii de creanţă în prezenta cauză.
De asemenea, instanţa a luat act de renunţarea la judecată a cererilor de deschidere a procedurii insolvenţei depuse de alte opt firme din ţară pentru datoriile pe care CEH le înregistrează faţă de acestea.
Hotărârea instanţei de judecată poate fi atacată cu apel în termen de 7 zile de la publicarea în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă (BPI).
Preşedintele Consiliului de Administraţie (CA) al CEH, Aurelian Ghimpău, declara, la finalul lunii decembrie, că solicitarea Complexului Energetic Hunedoara de a fi deschisă procedura insolvenţei se impunea, dacă se iau în considerare rezultatele economice ale companiei.
Potrivit acestuia, CEH are datorii de peste 1,2 miliarde de lei. În opinia preşedintelui CA al CEH, intrarea în insolvenţă poate proteja compania, în paralel cu o posibilă redresare economică a acesteia.
Sursa: Agerpres