Avocatii unora dintre companiile care au de încasat bani de la Hidroelectrica au cerut recuzarea judecătorului, pe motiv că s-ar fi antepronunţat, respingându-le cererile de intervenţie, scrie Hotnews.ro. Unii au solicitat respingerea cererii de intrare în insolvenţă, însă judecătorul nu le-a acceptat.

Potrivit unor surse apropiate dosarului, pierderile Hidroelectrica au fost de peste 121 milioane de lei în 2011, compania datorând sume imense de bani. Numai către Fondul Proprietatea Hidroelectrica are de achitat peste 44 milioane de lei, către Ministerul Economiei 206 milioane de lei, iar Apelor Române circa 160 milioane de de lei. Cheltuielile cu dobânzile bancare depăşesc 156 milioane de lei.

"Există texte de lege care nu permit transformarea unei proceduri necontencioase într-una contencioasă la cererea voluntară de intrare în insolvenţă. Prin urmare, toate cererile de opoziţie se vor discuta în condiţiile legii, iar cererile de intervenţie se resping ca inadmisibilă", a declarat judecătorul de şedinţă.