Un consorţiu format din developerii TriGranit şi Ingra va începe în iulie construcţia unui complex sportiv multifuncţional în Zagreb cu o capacitate de 15.600 de locuri, informează un comunicat al Trigranit. Termenul de livrare al complexului este în luna noiembrie a anului 2008. 

Construcţia Zagreb Arena este prima fază a realizării viitorului Arena Complex, cel mai mare centru de tip “shopping-entertainment” din Croaţia, dezvoltat de TriGranit. Centrul comercial şi complexul sportiv vor împărţi o serie de servicii, cum ar fi parcarea auto, complexul cinematografic de tip multiplex, centrul wellness, restaurantele şi magazinele. Complexul va fi construit pentru a găzdui numeroase evenimente sportive, culturale şi de afaceri.

Arena va oferi conditiile necesare desfăsurării unor meciuri de fotbal, baschet, volei, competiţii de atletism precum şi pentru concerte, expoziţii, târguri, convenţii şi congrese.  

“Am fost încăntaţi de vestea acceptării ofertei TriGranit – Ingra pentru a construi Zagreb Arena. În cooperare cu Primaria Zagreb şi Guvernul croat, vom realiza acest proiect care va deveni una din emblemele oraşului Zagreb,” a spus Vlaho Kojakovic, director TriGranit Development Croatia. “Am aşteptat cu nerăbdare aceasta veste, mai ales ca Zagreb Arena trebuie livrata în timp relativ scurt şi suntem bucuroşi ca putem începe lucrările de construcţie imediat. Suntem convinşi că vom primi intregul sprijin al municipalitătii din Zagreb şi al Guvernului croat, deoarece proiectul este unul foarte important şi se vrea a fi de o calitate exceptionala; prin urmare este necesară o muncă de echipa cât mai eficientă şi o dedicare totală a tuturor părţilor implicate” a spus Igor Oppenheim, preşedinte al Consiliului de administraţie Ingra.  

Compania TriGranit Development Corporation este prezentă în 12 ţări din Europa Centrala şi de Est şi are ca obiect de activitate dezvoltarea şi management-ul proiectelor de real-estate.

 

Sursa: Capital 30 Aprilie 2007