Cu siguranță, nu toți avem o grădină de care să îngrijim. Cei care locuiesc la bloc se pot bucura, totuși, de o mică grădină, cu jardiniere cu flori, amenajată în balcon. De asemenea, singurele „flori de mai” de care ne bucurăm sunt cele pe care le cumpărăm din florării sau din piețe.

Așa că, primăvara, o vază plină cu flori este adesea cea care ne încântă simțurile olfactive.

Există o soluție pe care, probabil, nu ați încercat-o

Ca atare, am vrea să păstrăm florile din glastră cât mai mult timp posibil. Lucru care, adesea, pare greu de realizat. Există o soluție magică?

Potrivit Livingetc, datorită rețelelor sociale, care vin cu totul de felul trucuri și soluții ingenioase, am putea fi cu un pas mai aproape.

Dacă nu știați deja, cea mai bună practică să tăiați tulpinile florilor înainte de a le pune într-o vază. Explicația este simplă: capătul unei tulpini moare după ce o floare este culeasă.

O tăietură subtilă împrospătează planta și asigură că floarea poate „absorbi” cu ușurință toți nutrienții necesari în timp ce este stă în vază.

Tăiați tulpina florii în timp ce aceasta se află în vază, în apă

Cu toate acestea, se pare că cel mai bine este să executați această tăiere în timp ce tulpinile florilor sunt deja în apă, în vază – cel puțin așa susține creatorul de conținut  Nicole Jaques.

Tăierea unei flori deasupra apei creează un buzunar de aer în tulpină, un blocaj care ar putea împiedica floarea să absoarbă nutrienții, spune Nicole.

Dar dacă tăiați florile cumpărate din piață atunci când sunt deja sub apă, reduceți riscul de apariție a pungilor de aer, prelungind astfel durata de viață a buchetului cu până la două săptămâni.

Apa cu zahăr oferă o sursă de energie și promovează absorbția apei

Există și alt truc folosit de cei care vor ca florile din vază să țină mai mult. Apa cu zahăr oferă florilor o sursă de energie și promovează absorbția apei, ajutându-le să rămână hidratate, prelungindu-le astfel durata de viață.

Spre deosebire de plantele cu rădăcini, tulpinile florilor proaspete pot absorbi apa cu zahăr pentru a le ajuta să prospere.

În plus, zahărul servește ca sursă de hrană pentru bacteriile bune, care împiedică creșterea microorganismelor dăunătoare în apa din vază.

Acest truc simplu ajută la menținerea prospețimii florilor și a aspectului vibrant, permițându-vă să vă bucurați de frumusețea și parfumul lor pentru mai mult timp.

Pentru fiecare litru de apă, adăugați trei lingurițe de zahăr granulat. Amestecați totul cât mai bine, până când zahărul se dizolvă complet. Tăiați tulpinile florilor la un unghi de patruzeci și cinci de grade pentru a îmbunătăți absorbția apei și îndepărtați orice frunze care vor fi scufundate în apă.

Ca bonus, încercați să adăugați două linguri de oțet alb împreună cu zahărul. Oțetul funcționează și el pentru a preveni creșterea bacteriilor dăunătoare în apă.

Cozile florilor trebuie tăiate aproximativ 2 centimetri. Tăierea se va face oblică, respectând acel unghi de aproximativ 45 grade.

La fel de important este instrumentul pe care îl folosiți: cuțitul sau foarfeca trebuie să fie foarte bine ascuțite, pentru a nu strivi codița florii. Nu rupeți cozile, deoarece veți altera capacitatea lor de a se hidrata.