Indiferent dacă facem friptură, musaca sau plăcintă cu mere, avem nevoie de cuptor. Iar folosirea frecventă a cuptorului merge mână-n mână cu murdăria care se acumulează. Stropi și resturi alimentare, grăsime, arsură sau mirosuri neplăcute sunt doar o parte din cele mai frecvente probleme care apar după ce am folosit cuptorul.
Mai important este că, dacă nu le rezolvăm la timp, pot afecta performanțele cuptorului, potrivit Insider. Deși avem impresia că doar soluțiile chimice scumpe din magazine ajută la curățarea cuptorului, iată că putem face această operațiune cu doar câțiva bani, adică prețul unui ingredient la care nu ne-am fi gândit.
Curățarea regulată a acestui aparat indispensabil în orice bucătărie este obligatorie. Uneori, indiferent de soluțiile pe care le-am folosit, avem impresia că, la final, cuptorul nu strălucește, așa cum am dori.
Soluțiile cele mai eficiente se află chiar la noi în bucătărie
Grăsimea și arsura din interiorul cuptorului pot părea mai greu de îndepărtat, dar se pare că soluțiile cele mai eficiente se află chiar la noi în bucătărie. Fie că este vorba de oțet, bicarbonat de sodiu sau de zeama lămâilor, aceste soluții s-au dovedit extrem de eficiente când avem de luptat cu petele de grăsime de pe aparatele electrocasnice.
Varianta ideală dacă vreți să nu folosiți substanțe chimice
Un utilizator de TikTok împărtășește un truc despre care spune că funcționează atât de bine, încât nu va mai cumpăra niciodată soluții speciale pentru curățarea cuptorului. Din cauza problemelor care pot fi cauzate de substanțele chimice care rămân în cuptor, utilizatoarea de TikTok Dominika a încercat o soluție ecologică, astfel încât să nu-i pună în pericol sănătatea. Și a recurs la un singur ingredient.
Cum puteți să curățați cuptorul cu ajutorul lămâilor
Ea a încălzit un vas cu apă, în care a pus câteva felii de lămâi, apoi a înmuiat o cârpă în această soluție și a trecut la curățarea cuptorului. Dominika recomandă mai întâi să preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius. Apoi închideți cuptorul și lăsați-l să se răcească, timp de aproximativ 15 minute înainte de a înmuia cârpa în apă caldă cu lămâie și a trece la operațiunea de curățare.
Veți fi uimiți de cât de ușor se va desprinde murdăria din cuptor! Dacă există totuși pete de grăsime sau resturi de mâncare greu de îndepărtat, Dominika sfătuiește să turnăm în apă și detergent de vase și apoi să mai încercăm o tură.