Trucul inteligent de pe TikTok pentru a crește castraveții pe verticală

În cazul legumelor cățărătoare, cum ar fi mazăre, roșii și castraveți, fiecare grădinar are propria modalitate de a crea un sistem vertical, care poate fi suficient de robust pentru a ține planta, dar și ușor și delicat pentru a nu deteriora legumele.

În ceea ce privește castraveții, mulți creează un fel de spalier de grădină, folosind bambus, lemn sau chiar garduri metalice existente, astfel încât planta să poată crește liber pe verticală. Dar, în general, toate aceste materiale sunt costisitoare și ar putea fi dificil de întreținut. Așa că TikTok a venit cu o soluție pe care oricine o are în dulap, potrivit Housedigest.

Bumbacul poate rezista mai bine

Fâșiile din material 100% bumbac, din îmbrăcăminte sau din cearșafuri, sunt o modalitate simplă, durabilă și ecologică de a susține planta de castraveți căreia îi place să urce pe vertical. Spre deosebire de legăturile din plastic, metal, sfoară sau alte materiale, care pot fi utile, dar nu la fel de bune dacă materialul începe să se uzeze din cauza expunerii la soare și la apă, bumbacul poate rezista mai bine, creând, în același timp, un sistem blând de sprijin pentru castraveți.

Folosiți benzi de bumbac pentru a antrena castraveții să crească vertical

Cu o utilizare ingenioasă a hainelor reciclate, @thecommonground a împărtășit prin TikTok cum a reușit să folosească bucăți lungi de țesătură pentru a crea un suport de cățărare pentru castraveți. Acest sistem de încorporare a benzilor subțiri de pânză economisește spațiu în grădină și face posibilă plantarea castraveților mai aproape unul de altul.

Întrebat, în comentarii, ce material folosește, @thecommonground a răspuns: „Fâșii de bumbac 100% din husa unei scoici auto, pe care nu o mai folosim”.

@thecommonground.co Great space saver for small gardens #gardening #fyp #cinematic #gardentok #gardentips #slowliving #selfsustainable #selfsufficient #zerowaste #nodig #compost #cottagecore #education #trendingsong ♬ Sleep 4Ever (with blackbear) – MAGGIE ANDREW & blackbear

Benzile vor fi atașate de o bucată de plasă de beton

Pentru a face asta, pur și simplu tăiați fâșii de bumbac 100% de aproximativ 2,5 metri lungime și aproximativ 1,20 cm grosime. Benzile vor fi în cele din urmă atașate de o bucată de plasă de beton REO – care arată ca o rețea de sârmă metalică – și vor acționa ca un suport deasupra.

Odată ce castraveții încep să încolțească la o lungime care vor avea nevoie de ajutor pentru cățărare, puteți lega ușor un capăt al benzii de bumbac de baza plantei, apoi îl înfășurați în jurul tulpinii principale. În final, legați celălalt capăt al fâșiei de bumbac de plasa de beton de deasupra și trageți de ea cât mai strâns, astfel încât materialul să nu fie slăbit.

Pe măsură ce planta crește, o puteți înfășura cu ușurință în sus, în jurul bumbacului, pentru o întărire verticală continuă.

De ce au nevoie castraveții

Castraveții au nevoie de multă apă și nutrienți pentru o recoltă excelentă. Dacă doriți să vă bucurați de castraveți aromați pe tot parcursul verii, fertilizarea este extrem de importantă. Dar știți exact când pot fi recoltați?

Castraveții sunt destul de pretențioși în ceea ce privește momentul în care trebuie culeși. Pentru că, așa cum știu toți grădinarii, trebuie culeși la momentul potrivit. Dacă e prea devreme, nu vor fi suficient de copți și nici la fel de mari pe cât ați vrea.

Dacă așteptați prea mult, vor avea un gust amar și multe semințe. De obicei, în timpul sezonului de recoltare alegeți câțiva pentru a vă face o idee. Fiecare plantă produce, de obicei, 10 până la 15 castraveți pe o perioadă de aproximativ trei săptămâni.

În funcție de soiul cultivat (de toamnă sau de vară), recoltarea lor se face începând cu lunile mai-iunie, respectiv august-septembrie. Recoltarea se face prin tăierea castraveților cu o pereche de foarfece. Pentru murat, sunt indicați cei care au o lungime de 10-12 cm.