Mămăliga este un preparat tradițional românesc extrem de iubit. Gătită corect, mămăliga este un preparat extrem de gustos și sățios, mai ales în combinație cu brânză și smântână.

Puțini știu însă cum să prepare o mămăligă perfectă. Totul ține de un ingredient pe care toți românii îl au în frigider. Este vorba despre unt.

Untul face ca mămăliga să iasă extrem de cremoasă, fină și gustoasă.

Ingredientele pentru cea mai bună mămăligă

Iată ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara cea mai gustoasă mămăligă.

-500 ml de apă;

-180 gr de mălai;

-o linguriță de sare;

-100 gr de unt.

Modul de preparare

În primul rând, este important de știut că la o cană de mălai, trebuie să folosiți 3 sau 4 căni de apă, în funcție de cât de moale vreți să fie mămăliga.

Puneți apa la fiert împreună cu sarea și cu un praf de mălai. În momentul în care apă începe să fiarbă, puteți pune ușor mălaiul. Atenție însă! Mălaiul nu trebuie turnat tot o dată, ci pe întreaga durată a fierberii apei. Totodată, este important ca în timpul fierberii mălaiului să amestecați constant, astfel încât să nu facă cocoloașe, dar și să nu se lipească.

Mămăligă fiartă în lapte

Un alt secret pentru o mămăligă extrem de gustoasă și cremoasă este ca în loc de apă să folosiți lapte. Această se rețeta se prepară exact ca cea clasică.

Cu toate acestea, puteți adăuga o cană de lapte și în mămăliga clasică, cea preparată cu apă. Pentru acest lucru, înlocuiți o cană de apă cu o cană de lapte. De exemplu, dacă vreți ca mămăliga să iasă mai moale, puteți pune 3 căni de apă și o cană de lapte la o cană de mălai.

Mămăliga NU îngrașă!

Este important de știut că, deși mămăliga este un preparat extrem de sățios, aceasta nu îngrașă, din contră, te ajută să îți menții silueta.  Totodată, mămăliga nu conține gluten și de aceea poate fi consumată și de persoanele care au intoleranță la această substanță.

De asemenea, mămăliga este un preparat extrem de sănătos. Ea are un conținut bogat de vitamine și minerale, precum vitamina B, vitamina A, vitamina E, fier, calciu, magneziu, fosfor, sodiu și zinc.