Trucul simplu de a scăpa de respirația de usturoi în câteva secunde. Guma de mestecat nu te poate ajuta

Sursa: Dreamstime

Usturoiul este un aliment foarte sănătos, care dă savoare mâncărurilor, dar, din păcate, vine la pachet cu mirosul neplăcut. Asta nu înseamnă că trebuie sa renunțați la cartofii prăjiți cu usturoi sau la delicioasele paste.

Există o soluție simplă pentru a scăpa de miros. Un medic din Anglia a împărtășit un truc simplu pentru a scăpa de mirosul usturoi fără a fi nevoie să ne spălăm pe dinți. Această metodă, spune medicul Meghan Ross, este mult mai eficientă decât neutralizarea mirosului de usturoi cu gumă cu aromă de mentă sau cu alte metode, potrivit Daily Mail.

Potrivit acesteia, consumul unui măr este cel mai eficient mod de a scăpa de respirația urât mirositoare cauzată de usturoi, deoarece mărul oprește mirosul direct la sursă.

Guma de mestecat nu poate neutraliza aceste substanțe

Dr Megan spune că usturoiul poate persista în respirația cuiva până la o zi. „Pe măsură ce usturoiul se mișcă în organism, în timpul digestiei, substanțele secundare ale usturoiului sunt absorbite în sânge și transportate în plămâni”, explică ea într-o postare pe Instagram.

„Iar guma de mestecat nu poate neutraliza aceste substanțe”, a menționat ea, enumerând alte patru alimente care pot împrospăta respirația: menta și pătrunjelul, precum și spanacul și salata verde.

Alte patru alimente care ne pot scăpa de mirosul de usturoi

De asemenea, ea recomandă să lăsați usturoiul tocat de o parte, timp de 10 minute, înainte de a-l găti, astfel încât să poată fi eliberată mai multă alicină, un ingredient activ care susține sistemul imunitar.

Megan spune că merele conțin substanțe chimice din plante, despre care s-a demonstrat că interacționează cu compușii de sulf din usturoi, împrospătând respirația și eliminând mirosul de usturoi. Dr Megan a adăugat că menta, pătrunjelul, salata verde și spanacul sunt, de asemenea, bune pentru a ne scăpa de mirosul de usturoi.

Beneficiile sunt mai mari decât mirosul

Totodată, ea subliniază că beneficiile pentru sănătate ale usturoiului sunt mai importante decât mirosul de usturoi.

„Principalul ingredient activ este alicina, care susține sistemul imunitar să lupte împotriva virușilor”, a spus ea.

„Un studiu clinic din 2001 a demonstrat că administrarea zilnică a unui supliment de usturoi reduce șansa de a răci, dar și timpul de recuperare după o răceală”, susține ea.

Protecție împotriva virozelor

Usturoiul este un puternic antibiotic natural. Consumat periodic, ține departe germenii, bacteriile și virusurile. De asemenea, usturoiul eliberează sinusurile, bronhiile și plămânii.

Benefic pentru inimă

Substanțele chimice din compoziția usturoiul sunt utile împotriva streptococilor, care cauzează scarlatină, difterie și inflamarea învelișului inimii (febra reumatică). În usturoi se găsește germaniul nutritiv, care are efect anticancerigen. Usturoiul este o sursă bogată de germaniu și seleniu organic, compuși chimici vitali în prevenirea afecțiunilor cardiace.

Reîntinerește ficatul

Usturoiul este prietenul ficatului deoarece ajută la reîntinerirea acestui organ vital. Un beneficiu al usturoiului în tulburările hepatice este capacitatea sa de a detoxifica ficatul prin eliminarea bacteriilor rele din intestine, ajutând organul vital să se odihnească. De asemenea, stimulează și intensifică fluxul sanguin prin ficat.