Trucuri care vă pot aduce economii mari la factură pe timp de iarnă! Iată ce trebuie să faceți

Sursă: Dreamstime

Prețurile gazelor și energiei electrice au explodat în ultima vreme, iar temperaturile din țara noastră sunt tot mai scăzute. Iată câteva trucuri care vă pot aduce economii mari la factură și totuși o iarnă mai caldă în casa voastră.

Iată câteva trucuri care să te ajute la economisirea costurilor privind energia electrică.

Flosirea unei centrale termice eficiente

O astfel de centrală poate reduce cu până la 30% consumul de energie, astfel încât să consumi mai puțin gaz și electricitate pentru aceeași cantitate de căldură.

Folosirea becurilor economice

Chiar dacă iluminatul casei reprezintă o componentă redusă din consumul lunar de energie electrică, acesta nu trebuie trecut cu vederea când vine vorba de măsuri de economisire, pentru a plăti mai puțin în factură. Becurile economice consumă de două ori mai puțin curent electric decât un bec fluorescent și de 10 ori față de un bec incandescent, și au o durată de viață mai mare. În plus, nu conțin substanțe toxice precum mercur sau plumb.

Sistemele inteligente pentru casă

O altă soluție ar fi folosirea unui termostat. Astfel, vă puteți regla nivelul de căldură dorit și veți avea tot timpul o temperatură constantă, ceea ce va ajuta la economisirea energiei electrice și a gazului.

Blocați aerul rece

Sigur ați văzut în magazine tot felul de perne lungi care ar stopa aerul rece de sub ușă sau geamuri. Perna anti curent pentru uşi sau ferestre va contribui la economisirea energiei și la costuri mai mici pentru încălzire.

Limitați pierderea căldurii pe timp de noapte

Pe timpul nopții, ar fi bine să închideți obloanele pentru că ele servesc ca un strat de izolație pentru casa voastră.

Izolați-vă casa

Izolarea stopează pierderea căldurii din casă. Cele mai multe case noi au geamuri și pereți izolați, dar dacă locuiți într-o casă mai veche, este posibil să fiţi nevoiţi să verificați. Poate că o să vi se pară la început o investiție costisitoare, însă aceasta va fi plătită după câteva ierni.

Nu blocați caloriferele

Evitați așezarea canapelei și a mobilierului mare sub un orificiu de încălzire sau în apropierea radiatorului. În loc să ai o încălzire uniformă în toată camera, canapeaua va ajunge să absoarbă o mare parte din căldură. De asemenea, nu puneți rufele la uscat direct pe calorifer.