Sarah Huckabee Sanders, purtător de cuvânt al Casei Albe, a precizat că Donald Trump şi Prima Doamnă a SUA, Melania Trump, îi vor găzdui pe Emmanuel Macron şi pe soţia acestuia, Brigitte, în data de 23 aprilie.
"Reşedinţa preşedintelui George Washington a reprezentat o amintire frumoasă pentru statutul unic al Franţei de prim aliat al Statelor Unite ale Americii, care datează încă de la Revoluţie", a mai spus Sanders, scrie Mediafax.
Proprietatea "Mount Vernon George Washington" este situată în statul Virginia, de-a lungul malurilor râului Potomac, la 20 de kilometri sud de capitala federală Washington, DC. Reşedinţa de 500 de hectare a lui George Washington şi a familiei sale include un conac cu 21 de camere, care a fost restaurat şi mobilat cu obiecte originale care datează din anii 1740. Vizitatorii pot explora conacul, anexele (inclusiv bucătăria, magazia de fumat, cabina de vagoane şi grajdurile), grădinile şi noul muzeu şi să înveţe despre viaţa primului preşedinte al Americii şi a familiei sale.
Administraţia Prezidenţială de la Paris a anunţat că vizita oficială a lui Emmanuel Macron în Statele Unite se va desfăşura în perioada 23-25 aprilie. Va fi prima vizită la Washington a unui lider străin de la începerea mandatului preşedintelui Donald Trump, în ianuarie 2017.
Cei doi lideri de stat au viziuni diferite în privinţa unor subiecte importante precum acordul climatic de la Paris şi acordul nuclear iranian. În luna iunie 2017, preşedintele Donald Trump a decis retragerea Statelor Unite din Acordul climatic de la Paris. Macron s-a declarat convins că omologul său american se va răzgândi, reamintindu-i liderului SUA că are o responsabilitate în faţa istoriei.
La 12 ianuarie, preşedintele american le-a cerut europenilor să contribuie la corectarea "defectelor groaznice" din cadrul acordului nuclear iranian semnat în 2015, în caz contrar SUA se vor retrage din înţelegere şi vor impune sancţiuni împotriva regimului de la Teheran. În schimb, preşedintele Franţei a reafirmat angajamentul ţării sale pentru acord. Semnată în 2015 cu Statele Unite, Rusia, China, Marea Britanie, Franţa, Germania şi Uniunea Europeană, înţelegerea este menită să garanteze caracterul strict paşnic al programului nuclear iranian, în contrapartidă cu ridicarea sancţiunilor internaţionale impuse Teheranului.