Tu consumi această bere? Ce aromă are cele mai multe e-uri: Avertisment dur al specialiștilor

Avertisment extrem de dur al specialiștilor în mijlocul verii, atunci când consumăm cele mai multe lichide. Au fost făcute publice cele mai nocive tipuri de bere și de sucur care conțin cele mai multe e-uri. Vă oferim lista completă.

Studiu extrem de important și de îngrijorător făcut public de către specialiști. Cei de la

InfoCons au realizat un studiu comparativ aferent perioadei 2015 – 2019 pe 64 de produse tip bere cu fruct/aromă, ținând cont de rezultatele studiilor din 2015, 2018 și 2019.

 

În cadrul studiului, au fost analizate produse cu următorii producători/distribuitori:

Bergenbier SA

Ursus Breweriess SA

Heineken Romania S.A.

Martens S.A.

Binding Brauerei AG, Germania

InBev Belgia S.A.

Brouwerij Liefmans, Belgia

Brasseries Kronenbourg S.A.

Halewood International Itd SRL

John Crabbie&Co

Bavaria N.V., Olanda

Privatbrauerei Eichbaum GmH&Co. KG, Germania

Castle Brewery Van Honsebrouk

Memminger Brauerei GMBH, Germania

Oettinger Brauerei GmbH

Primator a.s, Cehia

Bundaberg Brewed Drinks PTY LTD

Brasserie d’A Chouffe, Belgia

Dortmunder Actien-Brauerei GMBH, Germania

Castle Brewery, Belgia

 

Numărul  E-urilor din aceste produse variază  între 0 și 13.

Numărul maxim al E-urilor  în perioada 2015 -2019 este :

13    – numărul maxim al E-urilor regăsiți într-un produs în studiul din anul 2015;

10    – numărul maxim al E-urilor regăsiți într-un produs în studiile din 2018 și 2019.

Pe parcursul celor 3 ani de studiu în compoziția produselor de tip bere cu fruct/aromă au apărut modificări în ceea ce privește numărul  E-urilor.

Numărul aditivilor diferă în funcție de noile ingrediente care au fost folosite în prepararea băuturilor.

Produsele cu cel mai mare număr de E-uri au fost următoarele:

 

Produs An Nr. de aditivi
1. Bergenbier Fresh Grapefruit 2015 13
Bergenbier Fresh Grapefruit 2018 – 2019 10
2. Stephans Brau Hefeweizen Grapefruit 2015 9
Valentins Weibeer Grapefruit 2015 9
3. Solo malt Apple 2015 8
Primator Chipper Grapefruit 2018 8
4. Solo malt Passion Fruit 2015 7
5. Stephans Brau Beer& Lemon 2015 6
Primator Chipper Grapefruit 2015 6
Bergenbier Fresh Lemon 2018 – 2019 6
Crabbie’s Ginger Beer 2018 – 2019 6

 

În urma studiului în compoziția produselor de tip bere cu fruct/aromă apar modificări în ceea ce privește numărul aditivilor alimentari.

 

–          26 tipuri diferiți de aditivi au fost găsiți în produsele studiului din 2015;

–          21 tipuri diferiți de aditivi au fost găsiți în produsele studiului din 2018;

–          21 tipuri diferiți de aditivi au fost găsiți în produsele studiului din 2019.

 

 

1 Bergenbier Fresh Grapefruit 2015 E330; E335; E326; E504; E952; E954; E950; E951; E440; E410; E300; E132; E260
Bergenbier Fresh Grapefruit 2018 – 2019 E330, E332, E327, E504, E952, E954, E950, E951, E120, E410
2 Stephans Brau Hefeweizen Grapefruit 2015 E330; E290; E952; E950; E951; E954; E410; E440; E120;
Valentins Weibeer Grapefruit 2015 E330;  E951; E950; E952; E410; E440; E120; E954;  E290
3 Solo malt Apple 2015 E330, E270, E150c, E950, E951, E211, E999, E290
4 Primator Chipper Grapefruit 2018 E300, E120, E330, E332, E327, E504, E440, E410
5 Solo malt Passion Fruit 2015 E330, E338, E331, E950, E951, E211,E290
Stephans Brau Beer& Lemon 2015 E290; E330; E952; E950; E951; E954
Primator Chipper Grapefruit 2015 E332, E330, E410,E300, E120, E290
Bergenbier Fresh Lemon 2018 – 2019 E410, E330, E952, E954, E950, E951
Crabbie’s Ginger Beer 2018 – 2019 E330, E150d, E202, E223,E300, E331

 

Cei mai utilizați aditivi alimentari diferiți regăsiți în top 5 produse cu cele mai multe E-uri au fost :

 

–       acid citric (E330), găsit în 9 produse

–      acesulfa-K (E950), găsit în 7 produse

–         aspartam (E951), găsit în 7 produse

–          guma de carruba (E410), găsit în 5 produse

–          Cyclamates (E952), găsit în 5 produse

–          Zaharină (E954) găsit în 5 produse

–          Acid ascorbic (E300), găsit în 4 produse

–          Pectină (E440), găsit în 4 produse