Luis Garavito supranumit “Bestia” este un violator şi ucigaş în serie columbian născut pe 25 ianurie 1957. Acesta a avut şapte fraţi, el fiind cel mai mare. În copilărie, acesta a fost abuzat sexual şi acesta poate fi unul dintre motivele pentru care a devenit cel mai mare criminal în serie din epoca noastră. Conform poliţiei, a ucis 172 de copii între anii 1992 şi 1998 cu toate că nu toate cadavrele au fost recuperate sau identificate.   Victimele sale aveau între 6 şi 16 ani. Acesta le viola, le tăia gâturile şi de obicei dezmembra cadavrul. Majoritatea cadavrelor prezentau semne de tortură. În timp ce se afla în închisoare, el a desenat mai multe hărţi cu locurile în care şi-a îngropat victimele, al căror număr total ar putea depăşi 400. Garavito a fost capturat pe 22 aprilie 1999 şi condamnat la 1.853 de ani de închisoare. Deoarece legile din Columbia nu permit ca o persoană să stea mai mult de 30 de ani după gratii şi datorită colaborării lui cu poliţia, pedeapsa a fost redusă la 22 de ani de închisoare.

Pedro Alonso Lopez este compatriot cu Garavito şi supranumit "Monstrul din Anzi", este bănuit ca ar fi violat şi ucis peste 300 de fetiţe, în toată America de Sud. Mama lui Lopez avea 13 ani cand l-a născut. Acesta a fost luat în grijă de un bărbat care s-a dovedit a fi pedofil şi care l-a  violat în repetate rânduri. La 18 ani a ajuns la închisoare pentru diferite infracţiuni, unde a fost de asemenea violat.

După ce a ieşit din închisoare a omorât mai mult de 100 de femei indigene din Peru. Prins de autorităţile tribale, a fost condamnat la moarte. Un misionar american i-a convins însă pe indigeni să îl lase să îl ducă la poliţie. Norocul criminalului a fost că, pentru politişti, uciderea a zeci de femei indigene nu prezenta importanţă, aşa că l-au eliberat. Lopez a plecat în Ecuador unde a ucis 3-4 femei pe săptămână. A fost din nou prins în 1980, când a marturisit că a omorât în total peste 300 de persoane. Poliţiştii nu l-au crezut până când o inundaţie a scos la iveală una dintre gropile comune unde Lopez îşi ingropase o parte din victime. A fost internat într-un spital de psihiatrie, dar a fost ulterior eliberat. În prezent, nimeni nu ştie unde se află Pedro Lopez.
Un alt criminal de renume al epocii noastre este medicul britanic Harold Frederick Shipman. În anul 2000, el a fost acuzat de uciderea a 215 pacienţi, deşi unele surse vorbesc de peste 400 de victime, şi a primit 15 sentinţe consecutive pe viaţă. Medicul s-a sinucis în inchisoare în urmă cu şapte ani, fără a explica sau a recunoaşte vreodată crimele sale.
Cel mai cunoscut criminal în serie român a fost Ion Rîmaru. Acesta a recunoscut uciderea a patru persoane, şase tentative de omor, cinci violuri şi şapte tâlhării. A fost condamnat la moarte şi executat în 1971.