Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a precizat, miercuri seara, într-o postare pe Facebook, că nu a „negociat” demnitatea de ministru cu reprezentaţii PNL sau din altă formaţiune politică.  

„Nu am”negociat” demnitatea de ministru al justiţiei cu reprezentaţii PNL sau din altă formaţiune politică”, scrie Toader. 
El explică faptul că în toamna anului 2016 a declinat propunerea primită, în mod repetat, de la conducerea partidului, de a candida pentru un post de deputat sau senator.

„Îmi era oferită prima poziţie pe lista de candidaţi, de la deputaţi sau senatori, din Iaşi sau din Vrancea. Am acceptat propunerea primită din partea alianţei de guvernare, de a prelua portofoliul de la Ministerul Justiţiei!”, îşi încheie ministrul postarea.

Tudorel Toader intenţionează să rămână la conducerea Ministerului Justiţiei câtă vreme „coordonatele morale şi profesionale” îi vor permite. De asemenea, acesta a mai spus că, atunci când nu va mai deţine funcţia de ministru, el are şi alte posibilităţi, cum ar fi funcţia de rector sau intrarea în avocatură, alături de unul dintre fii săi.
 
. „Orizontul meu e cu totul altul: să rămân la Ministerul Justiţiei câtă vreme coordonatele mele morale şi profesionale îmi vor permite să rămân şi să-mi îndeplinesc multele proiecte pe care le-am început. În momentul în care această posibilitate nu o să mai existe, eu am variantele mele. Maine dacă plec de la Minister, anulez suspendarea, mă duc rector, dacă nu sunt rector, mă duc la catedră şi am şi cabinet de avocatură, care e închis, plin de cărţi, şi îl vizitez la câteva luni, îl igienizez”, a declarat ministrul Tudorel Toader, într-un interviu acordat la Antena3. Toader a subliniat că unul dintre băieţii săi îşi doreşte să practice avocatura alături de tatăl lui, în vreme ce celălalt este notar.
 
Totodată, ministrul Toader a afirmat că nu a făcut şi nici nu va face ceva care să creeze o stare de pericol similară cu cea de la momentul ordonanţei de urgenţă 13 din 2017.