În mod normal, clienţii britanici ai TUI alocă, în medie, un buget de 1.000 de lire (1.300 de dolari) pentru vacanţele lor. Însă, deprecierea lirei sterline, în urma referendumului din 2016 în favoarea ieşirii Marii Britanii din UE, a făcut ca unele destinaţii turistice, precum Insulele Caraibe, să fie mult prea scumpe pentru unii turişti. În consecinţă, tour-operatorul german a decis să transfere capacităţi spre destinaţii mai ieftine, inclusiv Bulgaria şi Croaţia.
"Deprecierea lirei face vacanţele mai scumpe pentru consumatorii din Marea Britanie. Dacă o vacanţă în anumite destinaţii nu mai este posibilă la acel preţ, destinaţiile se vor modifica", a declarat directorul general de la TUI, Fritz Joussen.
Acesta a subliniat că tour-operatorul a înregistrat deja o anumită tranziţie, în condiţiile în care cererea pentru călătorii în Caraibe a scăzut uşor, chiar dacă turiştii din alte ţări, în special din SUA, au ocupat până acum locurile goale. De asemenea, preţurile spre unele destinaţii din Spania au fost foarte mari, dar între timp şi-au revenit, a mai spus Joussen.
TUI a mai anunţat că a pus la punct planuri de urgenţă în vederea ieşirii Marii Britanii din UE, pentru a putea răspunde la eventualele probleme ce ar putea apărea în domenii precum drepturile de aterizare, vizele şi evoluţia cererii.
"Chiar dacă nu suntem în măsură să controlăm rezultatele negocierilor, punem la punct planuri de urgenţă pentru a gestiona posibilele perturbări ale operaţiunilor noastre", a informat TUI.
În anul fiscal încheiat la 30 septembrie 2017, profitul operaţional al TUI a crescut cu 10,2%, până la 1,1 miliarde de euro, în timp ce cifra de afaceri a crescut cu 8,1%, până la 18,5 miliarde de euro.
AGERPRES