Secretarul de stat pentru turism, Cristian Bărhălescu, şi turoperatorii germani care vând destinaţii româneşti de turism au avut o serie de întâlniri la începutul acestei săptămâni, la Berlin, pentru a stabili condiţiile de colaborare cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului pentru anul viitor.

Discuţiile s-au axat, în mod special, pe analiza situaţiei din anii precedenţi cu privire la turiştii germani care au vizitat România. Până la finalul acestui an se va elabora o analiză ce vizează atât numărul vizitatorilor germani cât şi gradul de satisfacţie a acestora. Analiza va sta la baza unor decizii viitoare pentru eficientizarea colaborării cu turoperatorii străini.
Un alt subiect important a fost negocierea modalităţilor de promovare a destinaţiilor turistice din Romania de către turoperatorii germani în 2013.
TUI are de recuperat 287.500 de euro
Unul dintre cei mai importanţi tur-operatori din lume, TUI, nu se va retrage din România, dar are de recuperat circa 287.500 de euro din această ţară, potrivit secretarului de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Cristian Bărhălescu.

”Anul viitor, turoperatorii germani nu se vor retrage din România. Am discutat strategii de piaţă şi la nivelul agenţiilor de turism pe un buget astfel încât să determinăm o creştere a vânzărilor din partea pieţei germane şi nu numai”, a afirmat Bărhălescu la un eveniment organziat pentru această industrie, citat de Agerpres.
Oficialul MDRT a menţionat că, în 2012, până la această dată, TUI a adus în România peste 1.800 de turişti străini şi a precizat că speră ca tot în acest an turoperatorul german să ofere contracte la nivelul similar celui din anul trecut, respectiv de 100.000 de euro.
”România este o destinaţie validă pentru piaţa germană în acest moment poate creşte. Sunt unii turişti străini satisfăcuţi iar alţii nu”, a spus secretarul de stat în MDRT.
Acesta a adăugat că până pe data de 15 septembrie trebuie achitată datoria către TUI şi abia după aceea sunt aşteptate propunerile din partea turoperatorului german.