Decizia a fost aprobată luna trecută de consilierii locali, primarul Constantin Hogea declarând că hotărârea votată vizează și menținerea dărilor privind proprietățile la același nivel ca cel de anul trecut.
‘Inițial, am anunțat că dorim micșorarea cuantumului taxei de habitat cu maximum 5%, dar în urma discuțiilor purtate am decis ca persoanele care plătesc această taxă până la finele primului trimestru al anului să beneficieze de o reducere de 10%’, a menționat primarul Hogea.

La fel ca în anii precedenți, persoanele care își vor plăti dările la bugetul local până la finele lunii martie vor beneficia de bonificații, conform prevederilor legale în vigoare, în valoare de 10% din suma totală datorată bugetului local, pentru persoanele fizice, respectiv de 5% din suma totală datorată bugetului local, pentru persoanele juridice.

La Tulcea, taxa de habitat este de 92 de lei, la Constanța se calculează în funcție de veniturile familiei, iar la Galați este de 55 de lei. Spre deosebire de Tulcea, Primăria municipiului Galați percepe și o taxă de ecarisaj de 2,6 lei pe persoană fizică, la Tulcea aceasta fiind inclusă în taxa de habitat. Nivelul taxelor și impozitelor locale din municipiul Tulcea a crescut în luna ianuarie a anului trecut cu aproape 16%, conform deciziilor Guvernului, după ce timp de patru ani acestea au rămas la același cuantum.