Capactitatea totală de producție a energiei eoilene a Enel Green Power se ridică, în prezent, la 270 MW și urmează să mai intre în funcțiune turbine cu o capacitate totală de 202 MW, dintre care 140 vor fi gata până la sfărșitul acestui an.
Enel deține cinci parcuri eoliene, respectiv Agighiol (cu o capacitate de 34 MW), Sălbatica 1 (70 MW), Sălbatica 2 (70 MW), Casimcea (70MW) și Moldova Nouă (48 MW). Pimele patru parcuri se află în județul Tulcea, iar Moldova Nouă în Caraș Severin. În execuție este proiectul din județul Constanța, aflat între localitățile Nicolae Bălcescu, Siliștea, Târgușor și Crucea, care va fi și cel mai mare parc al companiei, cu o capacitate de 119,6 MW.
Investiția medie pentru un megawat din producție eoliană se ridică la 1,5 milioane euro, ceea ce înseamă că pentru Sălbatica 2 au fost necesare 105 milioane euro. Oficialii companiei nu dau însă nicio cifră exactă referitoare la aceste investiții, fiind preferată doar valoarea medie la nivelul industriei. De altfel, costul de ridicare a unei turbine diferă de la una la alta, în funcție de teren, de proprietate etc.
Compania intenționează să investească, până în 2016, și în microhidrocentrale, cu intenția declarată de a obține o producție anuală de 25 MW. La nivelul întregii țări, capacitatea de producție a microhidrocentralelor se ridică la 400-450 de MW, în timp ce turbinele eoliene au cea mai mare pondere din energia verde, cu un total de 1.253 MW în acest moment. Conform președintele Comisiei de specialitate din Camera Deputaților Iulian Iancu, sunt deja date autorizații de construire pentru 1.400 MW din turbine eoliene și 800 MW din panouri fotovoltaice.