Șeful Tarom are experiență în vânzări de țiglă metalică 

„Compania TAROM, recent, pentru că managerii care s-au rotit sunt puși politic, ultimul este finul de cununie al lui Bode. Un om care s-a ocupat de țigle metalice, îl pui să conducă avioane. Bun. Au cerut ajutor de la stat pentru că ei nu pricep cum se face business-ul ăsta, cum se pot tăia cheltuielile, cum se pot dezvolta linii de venituri și cum se poate obține profitul. Ca să primească ajutor de la stat compania TAROM, Uniunea Europeană, adică Comisia Europeană a spus: «Ca să luați ajutor de la stat, trebuie să faceți un plan de restructurare pe care noi să-l aprobăm și să ne arătați că voi vă restructurați și treceți pe profit.»”, a mai spus Doru Bușcu.

Din 29 de avioane, TAROM va rămâne doar cu 14

Redactorul-șef Cațavencii descrie planul de restructurare ca pe unul de anihilare, de distrugere și, într-o ultimă instanță, de falimentare a TAROM.

„Pentru că el spune așa: «Ca să primiți cele 90 de milioane de la stat, trebuie ca până la sfârșitului anului 2024, cele 29 de avioane pe care le aveți astăzi, să mai rămâneți cu 14. Din alea 14, 7 trebuie să fie ATR-uri, cu care zbori până la Zagreb, până la Belgrad… 40% din personalul de zbor să fie concediat», ori ăsta e principalul capital al unei companii aeriene. «Zborurile Charter se fac numai cu aprobări speciale de la Comisia Europeană.»”, a dezvăluit jurnalistul, care a mai arătat că TAROM nu va pierde doar angajați și aeronave. Ci și curse.

„Cel mai grav lucru este că se vând următoarele rute, unele dintre ele s-au și vândut: Madrid, Valencia, Alicante, Roma, Londra, Stockholm, unde sunt rute cu potențial de rentabilitate mare. De ce se vând? Pentru că sunt nerentabile. Pe ele se bat toate companiile. De ce se bat? Pentru că sunt rentabile!”, demonstrează Doru Bușcu, care a menționat că TAROM a vândut deja 4 aeronave cu un preț mult sub cel al pieței. 

Urmăriți întregul interviu în podcastul „România luI Cristache” pe canalul de youtube EVZ Capital.