Amenda record aplicată de autorităţile turce grupului Dogan, proprietarul postului TV Kanal D, a fost majorată de la 2,5 miliarde de dolari la 3,22 miliarde de dolari, au anunţat, luni oficiali ai trustului media, citaţi de Reuters.

Potrivit declaraţiei unui oficial al grupului, sub protecţia anonimatului, majorarea amenzii cu 29% reprezintă calcularea dobânzilor şi penalităţilor pentru neregularităţile fiscale reclamate de statul turc la divizia de publicaţii scrise ale grupului în perioada 2005-2007. Amenda iniţială, de 2,5 miliarde de dolari, a fost anunţată la 8 septembrie.

Amenda ar putea creşte

Suma ar putea fi majorată din nou în urma unor noi amânări ale plăţii, a adăugat sursa.
Dogan Yayin, care controlează jumătate din piaţa media din Turcia, a acuzat guvernul turc că acţiunile îndreptate împotriva grupului au la bază abordarea critică la adresa guvernului şi a partidului islamist al premierului. Guvernul a negat această variantă.

Comisia Europeană a anunţat, în septembrie, că amenda ameninţă libertatea presei din Turcia şi ar putea afecta procesul de aderare al ţării la Uniunea Europeană.

SURSA: Mediafax