Directorul executiv al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Dominique Strauss-Kahn, a declarat că Turcia nu are nevoie, în prezent, de un acord de finanţare cu instituţia internaţională, potrivit presei turce, preluată de Mediafax.

Guvernul turc negociază cu FMI din luna mai a anului trecut, când acordul anterior de finanţare, în valoare de 10 miliarde de dolari, a luat sfârşit.

Investitorii din pieţele locale au aşteptat atent în această perioadă un nou acord, care să ajute economia Turciei să iasă cu bine din criza globală.

„Turcia este o economie aflată în prezent în curs de dezvoltare, dar va deveni curând o economie solidă, cu o dezvoltare rapidă. Nu sunt indicii că economia Turciei are nevoie de ajutor. Dacă Turcia va avea nevoie de ajutorul FMI în viitor, ne vom bucura să furnizăm acest sprijin”, a declarat sâmbătă Strauss-Kahn pentru presa turcă de la Washington.

Afirmaţiile şefului FMI ridică noi semne de întrebare cu privire la posibilitatea ca Ankara să încheie un nou acord cu FMI. Guvernul turc a prezentat, miercuri, un nou program economic pe termen mediu, salutat de reprezentanţii Fondului, notează Reuters, citat de Mediafax.

Ministrul Economiei de la Ankara a revizuit miercuri prognoza de contracţie economică a Turciei la 6%, de la estimarea anterioară de 3,6%.

SURSA: Mediafax

DETALII:
Citeşte şi Turcii despre FMI: „Ne înrobeşte prin datorii”
Citeşte şi Turcia nu acceptă condiţiile FMI