Turcia va reduce impozitele in incercarea de a sustine cererea din economia aflata in dificultate, a anuntat premierul turc Tayyip Erdogan.

Astfel, Turcia va reduce impozitele pentru consum in sectorul auto, pentru produsele electrocasnice si electronice cat si impozitele pentru tranzactiile bancare.

Pachetul de stimului vine in contextul in care guvernul face eforturi pentru a opri scaderea economica, care a lasat, pana in acest moment, sute de mii de oameni fara loc de munca si a intensificat apelurile cu privire la grabirea unui acord cu Fondul Monetar International (FMI).

FMI a anuntat, de asemenea, ca a analizat motivele de ingrijorare ale lui Erdogan cu privire la conditiile unui posibil acord si ia in calcul unele modificari.

Premierul Turciei a dezvaluit mai multe detalii cu privire la pachetul de stimului economici. Astfel, impozitele speciale pe consumul din sectorul auto si pentru produsele electrice si electrocasnice vor fi micsorate timp de trei luni, pentru inceput, fara a se preciza insa valoarea scaderii. Mai mult, guvernul va micsora cu 10 procente impozitele pe tranzactii bancare.

Sursa: Interactive Investor