Turismul își redeschide porțile. Sejururi asigurate, fără teamă de COVID-19

Turism

În timp ce Italia se pregăteşte să înăsprească restricţiile pentru a limita cel de-al treilea val al pandemiei, turismul mondial încearcă să depășească virusul și să privească dincolo de pandemie, deschizând porţile către colțuri ale planetei care au fost până acum offlimits. Propunând diverse formule atractive care permit „sejururi asigurate” fără nicio teamă (sau aproape) de contagiune.

Printre primii care au luat măsuri în întâmpinarea turiștilor din întreaga lume se numără insulele Seychelles, care își vor deschide porţile în curând, începând din 25 martie, deci cu mult înaintea Greciei, care se va deschide călătorilor de-abia din 14 mai, transmite La Stampa.

Insulele Seychelles vor fi deschise şi pentru turiştii nevaccinaţi

Deschiderea granițelor a fost posibilă datorită relaxării măsurilor anti-Covid hotărâte de ministrul afacerilor externe și turismului din Seychelles, Sylvestre Radegonde, și în baza succesului campaniei de vaccinare lansată la începutul anului. Pentru a intra în arhipelag, va trebui prezentat doar un test negativ efectuat cu 72 de ore înainte de plecare și, spre deosebire de ceea ce se aștepta în ianuarie, nu va fi necesar niciun certificat care să ateste vaccinarea. Excepţie făcând turiştii din Africa de Sud, până la o nouă notificare.

Nu sunt prevăzute carantine, ci este suficient să se respecte măsurile anti-contagiune: adică să se poarte mască, să se respecte distanţarea socială și regulile de igienă. Insulele îi vor găzdui pe toţi cei care au ocazia să meargă și să petreacă o scurtă vacanță pe teritoriul lor (de vis). Și, mai ales, pe cei care vor sta mai mult. Transformându-se într-un adevărat paradis pentru o telemuncă fără frontiere.

În acest sens a fost lansat programul Seychelles Workcation Retreat, conceput de către organismele guvernamentale locale pentru a experimenta fuziunea, în deplină siguranță, între muncă și experiența de viață a insulei. Adică, muncă şi vacanţă în acelaşi timp. Ceea ce înseamnă că între o conversaţie telefonică și o videoconferință, se poate face o baie și se poate sta la soare pe o plajă din Mahé.

Inițiativa se adresează celor care pot lucra de la distanță şi doresc să stea pe insulă cel puțin 30 de zile, plătind tarife reduse la unul dintre hotelurile selectate, declarate «Safe Tourism Certified », grație atenției acordate noilor măsuri de securitate prin protocolul «Constance Stay Safe».

Nomazi digitali în Croația

Noua campanie „Croația, noul tău birou!”, propune țara ca destinație privilegiată și sigură pentru cei care trebuie să rămână conectați permanent din motive de muncă. Croația a fost unul dintre primii membri ai Uniunii Europene care a reglementat o ședere temporară de un an, începând din noiembrie 2020, grație colaborării dintre Ministerul de Interne, cel al Afacerilor Externe, Ministerul Sănătății, cel al Finanțelor și Turismului și Ministerul Sportului.

„Cu o ofertă de calitate și proceduri mai simple, ne străduim să atragem cât mai mulți nomazi digitali și astfel să ne promovăm destinația – a declarat ministrul Turismului și Sportului, Nikolina Brnjac. Nomazii digitali sunt o oportunitate excelentă pentru economia croată și suntem încântați că manifestă un interes tot mai mare pentru numeroase orașe croate”.

„Croația este o țară în care se vorbește engleza pe scară largă şi care oferă un stil de viață unic, cu experiențe autentice – a adăugat directorul Biroului Național de Turism al Croației, Kristjan Staničić – de asemenea are o conexiune bună la internet, un climat favorabil și un mediu natural frumos, conexiuni bune cu restul Europei, este extrem de accesibilă conform standardelor europene și are o asistență medicală bună și accesibilă”.

În Andaluzia cu o poliţă gratuită

Pe de altă parte Andaluzia, pentru a atrage turiști, oferă o poliţă Covid gratuită. În parteneriat cu Spania Europ Assistance, Departamentul pentru Turism, Reînnoire, Justiție și Administrație Locală oferă acest instrument tuturor străinilor nerezidenți care rămân în regiune până la sfârșitul anului 2021, după ce au rezervat într-unul din hoteluri. Obiectivul fiind consolidarea securității și liniștea călătorilor.

Poliţa include asigurare gratuită cu acoperire COVID-19, cheltuieli medicale, farmaceutice și de spitalizare până la un maximum de 4.000 de euro, plus costurile de transport și repatriere. Și, de asemenea, cheltuielile suportate pentru eventuala prelungire a șederii în hotel a asiguraților și a persoanelor însoțitoare pentru maximum 15 zile și până la maximum 5.000 de euro.

O inițiativă similară a fost lansată vara trecută pe insula Elba cu „ElbaOk”, care prevedea asigurarea împotriva evenimentelor neprevăzute cauzate de urgența coronavirusului. Iar acum, se ia în calcul implementarea unui program similar și pe Lacul Garda.