La sfarsitul lunii iulie, statiunile de pe litoralul Marii Negre sunt invadate de turisti. Cu siguranta ca, in acest an, gradul de ocupare al hotelurilor se va situa la o valoare poate chiar mai mare decat anul trecut. Insa cu tot afluxul de turisti, ospatarii se considera nenorocosi in vara lui 2001. "Fata de anii trecuti, incasarile zilnice la sfarsitul lunii iulie, in varful sezonului, sunt echivalente cu cele pe care le realizam in ultima saptamana din iunie, in 1999", se confeseaza un ospat
La sfarsitul lunii iulie, statiunile de pe litoralul Marii Negre sunt invadate de turisti. Cu siguranta ca, in acest an, gradul de ocupare al hotelurilor se va situa la o valoare poate chiar mai mare decat anul trecut. Insa cu tot afluxul de turisti, ospatarii se considera nenorocosi in vara lui 2001.
„Fata de anii trecuti, incasarile zilnice la sfarsitul lunii iulie, in varful sezonului, sunt echivalente cu cele pe care le realizam in ultima saptamana din iunie, in 1999”, se confeseaza un ospatar de la restaurantul Panoramic din Olimp. Fenomenul se explica prin exodul turistilor romani cu posibilitati materiale, in special spre Grecia si Turcia, Marea Neagra fiind destinatia de vacanta a celor mai stransi la punga. Turistii straini nu se inghesuie nici in acest an sa-si cheltuiasca valuta pe litoral, iar cei care s-au incumetat totusi, nu si-au permis, la randul lor, un sejur pe malul Marii Mediterane.