Turoperatorii au înregistrat creşteri între 10 şi 30 la sută, dar acestea se datorează ofertelor promoţionale şi preţurilor mici la începutul sezonului, în schimb rezervările pentru sezonul de vârf sunt mai puţine faţă de anii precedenţi, a indicat Marin Neşkov.
Este greu de precizat care a fost efectul crizelor din nordul Africii asupra turismului bulgăresc, dar este clar că, în loc de Egipt şi Tunisia, o parte din clienţi a ales destinaţii ca Turcia, Grecia sau Bulgaria, a mai afirmat reprezentantul bulgar.
Quest Bulgaria Property Magazine a scris tot marţi că hotelurile bulgăreşti de pe coasta Mării Negre au înregistrat o creştere a numărului de rezervări pentru sezonul de vară 2011, în timp ce peste 1 milion de români au vizitat Bulgaria în vara lui 2010 şi se crede că numărul acestora va fi mai mare în acest an. Deşi se remarcă o scădere semnificativă a turiştilor britanici pe litoralul bulgăresc anul acesta, numărul turiştilor din alte ţări care vizitează Bulgaria este destul de mare. Este vorba, între altele, de un număr record de turişti ruşi şi o creştere a celor germani pentru vara acestui an, toţi profitând de preţurile mici pe care Bulgaria le oferă pentru vacanţă în comparaţie cu alte destinaţii din Europa.

Bulgaria a înregistrat de asemenea o creştere a numărului turiştilor din România. În plus, Bulgaria are zona de coastă a Mării Negre mai dezvoltată, oferind un pachet de vacanţă excepţional ca preţ în comparaţie cu România. De asemenea, mulţi turişti români profită de rezervările din vreme pe care staţiunile de pe litoralul bulgăresc le oferă, notează sursa citată.