Măsurile au fost agreate la nivelul conducerii executive şi administrative a Televiziunii Române şi vor avea ca rezultat o economie de 5,3 milioane de lei, deci aproximativ 1,15 milioane de euro.
Preşedintele – Director General a dispus, mai precis scăderea numărului de producţii în premieră din grilele curente pentru lunile august şi septembrie 2012, reducerea numărului de ore suplimentare, precum şi a zilelor de week-end lucrate şi plătite, eliminarea din fluxurile de producţie a activităţilor pentru zilele de sâmbătă şi duminică (deplasări, activităţi de studio ş.a.m.d.), sistarea angajării de plăţi pentru drepturi de autor şi conexe pentru salariaţii TVR şi reducerea volumului de plăţi pentru drepturi de autor şi conexe pentru terţi.
Măsuri vor produce rezultate începând cu luna august 2012. Sumele provenite din aceste economii vor fi direcţionate prioritar către plata datoriilor la bugetul de stat.
De asemenea, Preşedintele – Director General a hotărât ca personalul angajat al TVR care ocupă funcţii de conducere nu poate fi, în acelaşi timp, realizator, producător sau prezentator de emisiuni, adaugă paginademedia.ro.