TVR vrea să devină televiziune hibridă

Conducerea Televiziunii Române este în discuţii pentru aducerea televiziunii hibride, numită și „Smart TV” în România. Smart TV reuneşte conţinutul obişnuit de televiziune cu internetul.

Într-un sistem hibrid, consumatorul poate vedea pe televizor atât canalele obişnuite, cât şi un browser web sau aplicaţii de tipul celor disponibile pe iPhone sau iPad. "În momentul de faţă, TVR lucrează la un proiect prin care să pună bazele tehnice pentru a implementa un proiect de televiziune hibridă în România, un teritoriu virgin în acest domeniu", a declarat Horia Cazan (foto), directorul Tehnico-Administrativ al TVR, în cadrul dezbaterilor ce au avut loc la "Zilele Franco-Române ale Audiovizualului şi Cinematografiei". 
‘Consumatorul va putea da căutare, în funcţie de conţinutul pe care vrea să-l vadă, de exemplu ştiri, iar televizorul îi va afişa canalele care difuzează acest tip de conţinut, dar şi informaţii disponibile online. Un alt exemplu ar putea fi o căutare după TVR, când televizorul va afişa atât toate canalele TVR, cât şi site-ul tvr.ro sau ultimele noutăti despre televiziunea publică", explică Horia Cazan.
Demersul TVR de a aduce Smart TV în România este un pas în plus pe care televiziunea publică îl face pentru a se adapta la o piaţă media aflată într-o continua schimbare, scrie în comunicatul TVR.

TVR, singurul post care emite live pe mobil
Alţi paşi pe care TVR i-a mai făcut în această direcţie, în 2011, a fost lansarea aplicaţiei TVR Info pentru iPhone şi iPad, dar şi startul unui proiect de portal, aflat în curs de dezvoltare în prezent. "TVR Info este singurul post de televiziune din România care emite live pe mobil, iar aplicaţia are peste 10.000 de descărcări, la doar câteva luni de la lansare", a precizat Cristi Corobană, consilierul preşedintelui TVR.
În ce priveşte portalul TVR +, pe acesta vor fi disponibile programe ale TVR live, dar şi materiale din arhiva Televiziunii Române.