Titlurile „Lună nouă”, „Eclipsa” şi „Zori de zi” sunt pe primele locuri în topul celor mai vândute cărţi din librăriile Diverta.

Conform statisticilor de vânzări ale Diverta pe anul 2009 legat de cartea în limba română, în top 10  se regăsesc patru titluri sub semnătura scriitoarei Stephanie Meyer, iar Mihaela Rădulescu râmâne şi ea pe o poziţie bună.

Anul fantasy

„Se pare că anul care tocmai s-a încheiat a fost anul fantasy şi întâlnim o creştere a popularităţii acestui gen de ficţiune”, au declarat reprezentanţii Diverta.0-45503-tabel1.jpg

Saga „Twilight” – „Amurg”, apărut la editura RAO sub semnătura scriitoarei Stephanie Meyer predomină primele trei poziţii dupa cum urmează: „Lună nouă”, „Eclipsa” şi „Zori de zi”, iar prima carte din serie, „Amurg”, chiar şi după mai mult de un an şi  jumătate de la lansare,este înca pe poziţia a cincea.

„Seria romanelor semnate de Stephanie Meyer a devenit deja un fenomen şi a făcut înconjurul lumii. Ele se bucură de un enorm success în randul celor care îndrăgesc poveştile cu vampiri şi vârcolaci”, spun oficialii Diverta.

Ecranizările primelor două romane din saga „Twilight” au avut şi ele un foarte mare succes atât în cinematografele din România cât şi în cele din afara ţării, realizând încasări de milioane de euro.

RAO şi CORINT, pe primele locuri în topul editurilor

0-45504-tabel2.jpgDeşi a fost un an mai dificil pentru piaţa editorială românească, cu scăderi a pieţei de carte şi implicit o scădere a tirajelor, editurile s-au concentrat în a edita titluri de mare impact.

Diverta a realizat şi un top 10 al editurilor în funcţie de valoarea vânzărilor în 2009. RAO şi GRUP EDITORIAL CORINT îşi păstrează poziţiile (locul 1, respectiv 3) şi în acest an, iar pe poziţia doua a urcat editura TREI.  POLIROM este în scădere cu două poziţii, iar LITERA INTERNATIONAL în urcare cu trei.

Anul 2010 va aduce noi titluri premiate cu Nobel. Oficialii Diverta amintesc scriitori ca Mircea Cărtărescu, Herta Muller, Orhan Pamuk, Dan Brown, Hilary Mantel.