Twitter acuzată de fraudă! Elon Musk spune că au fost ascunse informații necesare
Elon Musk a acuzat Twitter de fraudă într-un proces reconvențional în legătură cu acordul său eșuat de 44 de miliarde de dolari pentru a cumpăra compania de socializare, despre care a spus că a ascuns informații necesare și a indus în eroare echipa sa cu privire la adevărata bază de utilizatori.
Potrivit Washington Post, contraprocesul intentat joi de miliardarul și directorul general al Tesla susține că Twitter a comis o fraudă, o încălcare a contractului și o încălcare a Texas Securities Act.
Cererile reconvenționale ale lui Musk au fost depuse în mod confidențial săptămâna trecută și au fost desecretizate într-un dosar depus joi seara târziu la Tribunalul Chancery din Delaware, potrivit Wall Street Journal.
Musk s-a oferit să cumpere compania la începutul acestui an, apoi a încercat să se retragă din afacere susținând că platforma de socializare era infestată cu un număr mult mai mare de „spam bots” și conturi false decât dezvăluise Twitter.
Twitter l-a dat în judecată pentru a-l forța să finalizeze achiziția
Musk a răspuns prin depunerea unui contraproces. Avocații lui Musk au argumentat că propriile dezvăluiri ale Twitter au arătat că are cu 65 de milioane mai puțini „utilizatori activi zilnici monetizabili”, cărora li se pot afișa reclame digitale, decât cele 238 de milioane pe care Twitter le pretinde, au relatat Post și Journal.
De asemenea, în dosar se mai spune că majoritatea reclamelor Twitter sunt afișate doar pentru o mică parte din baza de utilizatori a companiei, potrivit Post.
Într-o întorsătură neașteptată, Twitter a depus un răspuns prin care neagă acuzațiile lui Musk înainte de apariția propriilor contraargumente ale acestuia.
Twitter a calificat raționamentul lui Musk drept „o poveste, imaginată în efortul de a scăpa de un acord de fuziune pe care Musk nu-l mai considera atractiv”, scrie Los Angeles Times.
Elon Musk a cerut judecătorului să înceapă procesul Twitter pe 17 octombrie
Elon Musk a cerut unui judecător să programeze un proces de cinci zile începând cu 17 octombrie, nu cu 10 octombrie, așa cum a cerut Twitter, pentru a rezolva încercarea sa de a renunța la înțelegerea de 44 de miliarde de dolari pentru a achiziționa platforma de socializare, potrivit unui document depus marți la tribunal.
Un avocat al lui Musk, cea mai bogată persoană din lume, a declarat că a scris pentru a-i cere judecătorului să „iasă din impas pentru a permite ca lucrurile să avanseze cu promptitudine”.