Pentru a avea acces la tweet-urile preferate și pentru a vizualiza conținutul de pe platformă, utilizatorii vor fi invitați fie să creeze un cont nou, fie să se conecteze la contul lor existent.
Într-un tweet, Elon Musk și-a exprimat îngrijorarea cu privire la furtul masiv de date, afirmând că acesta a provocat o degradare semnificativă a serviciului pentru utilizatorii obișnuiți. El a mai menționat că numeroase organizații, în număr de sute sau chiar mai multe, utilizează datele Twitter într-o manieră „extrem de agresivă”, ceea ce are un impact negativ asupra experienței generale a utilizatorilor.
Elon Musk anunță măsuri legale împotriva celor care au furat datele
În trecut, Musk și-a exprimat nemulțumirea față de companiile de inteligență artificială, cum ar fi OpenAI, proprietarul ChatGPT, pentru utilizarea datelor de pe Twitter pentru a-și antrena modelele lingvistice extinse.
”Vom lua absolut măsuri legale împotriva celor care ne-au furat datele şi aşteptăm cu nerăbdare să-i vedem în instanţă, ceea ce este (optimist) peste 2 sau 3 ani de acum”, a spus el.
Twitter a cerut ca Microsoft să efectueze un audit al utilizării conținutului platformei
În luna mai, avocatul lui Musk, Alex Spiro, i-a trimis o scrisoare directorului general al Microsoft, Satya Nadella, solicitând gigantului tehnologic să efectueze un audit al utilizării conținutului Twitter. În scrisoare se susținea că dezvoltatorul Windows a încălcat un acord privind utilizarea datelor de către compania de social media.
Compania a pus în aplicare mai multe strategii pentru a atrage din nou advertiseri care părăsiseră anterior platforma deținută de Musk și pentru a crește veniturile din abonamente prin introducerea de marcaje prin programul Twitter Blue.
La începutul lunii iunie, Twitter și-a dezvăluit intenția de a prioritiza parteneriatele video, creatorii și comerțul pentru a-și revigora afacerea de social media, dincolo de a se baza doar pe publicitatea digitală. În plus, Twitter a început să taxeze utilizatorii pentru accesul la interfața sa de programare a aplicațiilor (API), care este utilizată de aplicații și cercetători terți.