Proiectul „Curatorii Suediei” presupune ca oamenii obișnuiți să administreze prin rotație contul național de Twitter.
"Brandul țării nu aparține nimănui mai mult decât suedezilor, care vor putea prezenta țara lor, așa cum o văd ei, întregii lumi”, a declarat Thomas Bruhl, CEO-ul VisitSweden. Ministrul suedez a spus de asemenea că țara trebuie să fie reprezentată de mai mult decât o vove și că cetățenii vor reflecta mai bine caracterul național.
Printre administratori se numără și scriitorul Jack Wermer, căruia i-a venit rândul să dea „tweet-uri naționale” la începutul acestei luni și a scris în primul său mesaj că i se pare firesc ca suedezii să fie cei care promovează țara lor în fața lumii. La pupitru se vor afla, printre alții, proprietarul unei ferme, un scriitor, un preot, un profesor și o soferiță de camion lesbiană .

Este de notat că libertatea excesivă acordată moderatorilor a dus la apariția unor situații penibile, în care unul dintre autori a postat unele tweet-uri mai puțin obișnuite, cum ar fi… "Eram nervos, deoarece trebuia să merg la toaletă… acum mă simt mult mai bine… ".

De aceea, programul va mai suferi unele modificări, pentru a nu permite oricui să posteze lucruri prea personale pe pagina națională de Twitter a Suediei.