Popularul site de microblogging Twitter va oferi utilizatorilor săi posibilitatea de a introduce în mesaje  date despre latitudine şi longitudine, informaţii care vor fi disponibile atât pe site, cât şi pe aplicaţiile externe.

„Serviciul de localizare va fi disponibil mai întâi pentru dezvoltatori, pentru ca aceştia să creeze aplicaţii pentru utilizarea lui”, potrivit lui Biz Stone, co-fondator Twitter. În privinţa utilizatorilor, dacă vor dori să beneficieze de serviciul de localizare, vor trebui să-l activeze personal, acesta fiind inactiv la origine.  De asemenea, datele despre localizare nu vor fi stocate mult timp.

„Folosind acest serviciu de localizare, utilizatorii pot urmări tweet-urile (mesajele) celor din propriul cartier sau oraş, fiind foarte util în cazul unui concert sau în cazul producerii unui cutremur”, scrie Stone pe blogul oficial.

În ţara noastră sunt active, în prezent, peste 10.000 de conturi  Twitter. Altfel, reprezentanţii Facebook au anunţat că vor lua măsuri pentru a integra mai bine serviciul Twitter pe site pentru ca utilizatorii să poată publica noutăţile de pe Facebook direct pe Twitter.