„Sprijinim orice iniţiativă care conduce la o abordare mai armonizată şi mai coordonată în domeniul combaterii spălării banilor. În mod ideal, aceasta ar fi o singură agenţie”, a spus Coeure, la o conferinţă de presă organizată la finalul reuniunii miniştrilor de Finanţe din zona euro, citat de Agerpres. 

Planul a fost elaborat după apariţia unor suspiciuni privind practicile de spălare de bani la o serie de bănci din Malta, Estonia, Letonia şi Danemarca, la care s-a adăugat anunţul băncii olandeze ING că a acceptat să plătească o amendă pentru că nu a reuşit să împiedice spălarea banilor. 

Aceasta a subliniat că supervizarea este o responsabilitate împărtăşită care implică organismele naţionale şi pe cele europene. Centeno, care este şi ministru de Finanţe, a adăugat că raportul organismelor europene de reglementare este unul preliminar, iar concluziile sale vor fi disponibile până la finele anului. Abia ulterior vor putea fi adoptate acţiuni, a apreciat Mario Centeno. 

<span style=”font-family: ” liberation=”” serif”,=”” „noto=”” georgia,=”” „times=”” new=”” roman”,=”” serif;=”” font-size:=”” 16px;=”” background-color:=”” rgb(238,=”” 238,=”” 238);”=””>În luna mai 2019, sunt programate alegeri pentru Parlamentul European şi în mod tradiţional în perioada de dinaintea alegerilor activitatea legislativă este redusă.