UBER trebuie să plătească daune financiare taximetriștilor din Australia

Compania este obligată să plătească despăgubiri în valoare de 271,8 milioane de dolari australieni taximetriștilor din Australia. Suma este echivalentul a aproximativ 164 milioane de euro.

Firma trebuie să plătească această sumă pentru pierderile suferite în venituri ale taximetriștilor australieni. Potrivit avocaților, bătălia taximetriștilor cu UBER a durat cinci ani.

Mai mult de 8.000 de șoferi de taxi și proprietari de mașini de închiriat au inițiat o acțiune colectivă împotriva platformei, reclamând pierderi semnificative de venituri începând cu intrarea UBER pe piața australiană în 2012.

Această acțiune colectivă a rezultat în cea de-a cincea cea mai mare compensație acordată în Australia în astfel de proceduri, conform declarațiilor directorului de la firma de avocatură Maurice Blackburn Lawyers, Michael Donelly.

”Uber s-a bătut cu dinţii şi cu ghearele în fiecare etapă, zilnic, în cei cinci ani câtt a durat procesul, încercând de fiecare dată să le refuze membrilor grupului nostru orice formă de recurs sau de compensare a pierderilor acestora”, declară Donelly.

El a declarat că după ani de refuz, UBER a cedat. În plus, el a salutat salutul pentru modul în care mii de australieni obișnuiți s-au unit pentru a se confrunta cu un gigant mondial.

uber
Uber/Sursă foto: Dreamstime

Uber a defășurat acțiuni șocante

Potrivit avocaților, s-a afirmat că firma a desfășurat o întreagă serie de acțiuni șocante la lansarea sa în țară, inclusiv utilizarea:

  • mașinilor fără licență
  • și a șoferilor neacreditați

Principalul reclamant, Nick Andrianakis, a spus că a fost nevoit să își închidă afacerea de taxi după 40 de ani de activitate. Acest lucru s-a întâmplat odată cu intrarea pe piață a companiei.

”Mi-am pierdut pasiunea faţă de muncă (…) şi mi-am pierdut venitul care îi permitea familiei mele să mănânce”, a declarat el.

Uber
Uber/SURSA FOTO: Dreamstime

Compania nu a comentat suma despăgubirilor

Platforma americană de rezervare de vehicule cu șofer nu a dorit să ofere nicio declarație cu privire la suma compensațiilor.

Compania americană este evaluată la 157 de miliarde de dolari americani pe bursă.

”Atunci când UBER a pornit, în urmă cu zece ani, nu exista nicio reglementare cu privire la împărţirea călătoriei nicăieri în lume şi cu atât mai puţin în Australia”, anunţă grupul.

Firma a declarat că în prezent este reglementat în fiecare stat și teritoriu din Australia. Compania a mai spus că guvernele îi recunosc importanța ca parte a ofertei de transport în țară.

”Azi lucrurile stau altfel. UBER este de-acum reglementat în fiecare stat şi teritoriu din Australia, iar guvernele ne recunosc drept un element important al ofertei de transport în ţară”, adaugă compania.