În majoritatea postărilor sale de pe Instagram, el a vorbit despre lupta sa cu cancerul de stomac în stadiu 4. Într-una dintre aceste postări, el a dezvăluit că a experimentat „cea mai mare durere de stomac”, pierderea poftei de mâncare și dureri de spate, potrivit Newsweek.
Cancerul de stomac se instalează pe măsură ce celulele canceroase încep să crească fără control.
Rareori provoacă simptome în stadiile incipiente, ceea ce înseamnă că, în țările în care screening-ul nu este unul de rutină, majoritatea cazurilor nu sunt diagnosticate, până când cancerul nu s-a răspândit, potrivit Societății Americane a Cancerului.
Simptome tipice
Simptomele pot include, de obicei, un apetit scăzut, scădere în greutate în ciuda faptului că pacientul nu încearcă să slăbească, senzație de sațietate în ciuda faptului că mănâncă doar cantități mici, durere în abdomen, arsuri la stomac sau indigestie, greață, vărsături cu sau fără sânge, scaune cu sânge, senzație generală de oboseală sau îngălbenirea ochilor sau a pielii, potrivit Societatății Americane a Cancerului.
Unele dintre aceste simptome pot fi cauzate și de o serie de alte boli, inclusiv diferite tipuri de cancer.
Un alt simptom, conform Cancer Research U.K., este dificultatea la înghițire. Boala afectează mai ales persoanele în vârstă, aproximativ două treimi dintre cei cu cancer de stomac având vârsta de peste 65 de ani, potrivit Medline Plus.
Factori de risc
Factorii de risc asociați cu cancerul de stomac includ consumul de alimente sărate, afumate sau murate, fumatul, dar și unele antecedente familiale de cancer de stomac. De asemenea, un alt factor de risc este infecția cu Helicobacter pylori sau o inflamație a stomacului.
Pentru 2022, Societatea Americană de Cancer estimează că vor exista aproximativ 26.380 de cazuri noi de cancer de stomac în SUA și 11.090 de decese, adică aproximativ 1,5% din toate cancerele noi diagnosticate în țară anual.
Tratamentul depinde de ce tip de cancer de stomac are un pacient și de stadiul în care se află boala. Intervenția chirurgicală este cea mai comună parte a planurilor de tratament pentru cancerul de stomac, majoritatea pacienților fiind operați, conform Johns Hopkins Medicine. Alte tipuri de tratament pot include chimioterapie, medicamente, imunoterapie și radioterapie.