Ucraina trebuie să se pregătească pentru ce este mai rău!

OMS şi-a făcut deja planurile pentru posibile „atacuri chimice” în Ucraina

Anunţul înfiorător vine din partea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, care vorbeşte despre posibilitatea folosirii armelor chimice în această ţară.

Joi, 7 aprilie, Hans Kluge, directorul biroului regional pentru Europa al OMS, a spus că organizaţia internaţională se pregăteşte pentru posibile „atacuri chimice” în Ucraina.

„Având în vedere incertitudinile situaţiei actuale, nu există asigurări că războiul nu se va înrăutăţi.

OMS ia în considerare toate scenariile şi îşi face planuri pentru diferite situaţii care ar putea afecta oamenii din Ucraina, de la continuarea acţiunilor soldate cu victime în masă, până la atacuri chimice”, a precizat reprezentantul OMS într-un comunicat transmis jurnaliştilor din Liov, Ucraina, potrivit Reuters.

Efectele unor atacuri chimice şi biologice se pot resimţi şi dincolo de graniţele Ucrainei

Acesta nu este un subiect nou, oficialii din Occident exprimându-şi în mod repetat temerile că Rusia ar putea folosi arme chimice şi biologice în Ucraina.

Mai mult, există un risc foarte real ca efectele unor astfel de atacuri cu arme chimice şi biologice să fie resimţite şi în afara graniţelor Ucrainei, au mai atras atenţia respectivii oficiali.

De cealaltă parte, Rusia, prin vocea reprezentanţilor Ministerului Apărării, a acuzat Ucraina, fără a veni şi cu dovezi în acest sens, că ar planifica un atac chimic împotriva propriilor cetăţeni, pentru a-i acuza apoi pe ruşi că folosesc arme chimice în cadrul războiului.

Cum se implică OMS în sprijinul Ucrainei şi a populaţiei sale?

În altă ordine de idei, Hans Kluge a mai vorbit despre eforturile coordonate ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi Uniunii Europene pentru a tria pacienţii care sosesc din Ucraina şi pentru a aranja ca aceştia să fie trimişi pentru tratament în Europa.

Mai mult, OMS a trimis deja mai bine de 185 de tone de echipament medical în Ucraina, iar alte 125 de tone sunt pe drum către această ţară, a adăugat reprezentantul OMS pentru Europa.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, din data de 24 februarie, atunci când a început invazia din Ucraina, au avut loc 91 de atacuri asupra infrastructurii sanitare din Ucraina care s-au soldat cu 73 de morţi. OMS nu menţionează totuşi cine se face responsabil pentru aceste atacuri.