Ucraina şi-ar putea elibera teritoriile de sub ocupaţia Federaţiei Ruse, însă mai întâi trebuie îndeplinite trei condiţii.

Afirmaţia îi aparţine noului preşedinte al Cehiei, fostul general Petr Pavel.

Cele trei condiţii pentru reîntregirea Ucrainei

Aflat la Conferinţa de Securitate de la Munchen, liderul de la Praga a subliniat că puţine persoane dădeau şanse reale Ucrainei în urmă cu un an, având în vedere că Armata rusă era considerată una dintre cele mai puternice din lume.

„Deocamdată, însă, vedem că Ucraina îşi apără cu succes teritoriul de un an încoace şi recuperează părţi din teritoriile ocupate. Există un mare potenţial pentru succes. Dar în anumite condiţii”, a declarat preşedintele Republicii Cehe, Petr Pavel.

În continuare, fostul general a enumerat care sunt, în opinia sa, aceste trei condiţii pentru ca Ucraina să-şi reîntregească teritoriul.

„În primul rând, toate țările care oferă asistență trebuie să continue să facă acest lucru, pentru ca Forțele Armate ale Ucrainei să poată menține ritmul ofensivei.

În al doilea rând, ar trebui să existe suficient sprijin financiar pentru Ucraina, astfel încât să fie compensate toate pierderile economiei.

În al treilea rând, toate țările occidentale ar trebui să mențină același nivel de sancțiuni și să fie foarte persistente în izolarea Rusiei în ceea ce privește obţinerea de venituri bugetare suplimentare.

Dacă toate acestea se vor reuni, ar putea exista o situație în care Rusia pur și simplu nu va putea susține operațiuni (pe câmpul de luptă – n.r.) şi, atunci, Ucraina va recupera controlul asupra teritoriului său”, a declarat Petr Pavel, citat de agenţia Ukrinform.

Putin renunţă la „operațiunea militară specială”?! Totul s-ar putea transforma într-o „operațiune antiteroristă”

În tot acest timp, Vladimir Putin ar urma să facă un anunţ extrem de important chiar marţi, 21 februarie.

În acea zi, liderul de la Kremlin va rosti discursul său despre starea națiunii în fața Adunării Federale. Discursul său este programat cu trei zile înainte de împlinirea unui an de la începutul invaziei în Ucraina.

Cu această ocazie, Putin ar putea face un anunţ privind încheierea operaţiunii militare speciale din Ucraina.

Termenul de „operațiune militară specială” are un statut juridic neclar, astfel că Vladimir Putin ar putea transforma totul, din 21 februarie, într-o „operațiune antiteroristă”, afirmă anumite surse care lucrează cu administrația prezidențială de la Moscova, citate de The Moscow Times.