”Cred că până în vara lui 2012 Arena Bucureştiului poate fi gata, având în vedere că am lansat deja procedura de achiziţie a lucrărilor de construire”, a menţionat Udrea, arătând că meciul lui Bute îi dă dreptate că în Bucureşti şi în România trebuie să existe o sală polivalentă care să poată găzdui în condiţii bune un asemenea eveniment.

”Poate aşa înţeleg şi veşnicii mei critici că trebuie şi un astfel de obiectiv, nu doar să plătim pensii şi salarii, dacă vrem ca Bucurestiul să intre în rândul capitalelor care pot organiza competiţii ori spectacole de nivel internaţional. Asta mai înseamnă şi locuri de muncă, încasări la buget şi, nu în ultimul rând, o imagine mult mai bună pentru România”, adaugă ministrul Udrea.

În postarea pe blog, Elena Udrea arată că a decis colaborarea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului în promovarea meciului, având în vedere importanţa acestuia. „Este poate evenimentul sportiv cel mai important al anului în România şi va fi şi un eveniment de promovare a ţării şi a brandului turistic naţional”, a mai argumentat ministrul.

Boxerul Lucian Bute a anunţat că va disputa următorul său meci în România, pe 9 iulie, când îşi va pune în joc titlul mondial IBF la categoria supermijlocie pentru a opta oară. Bute, care are o înţelegere cu Ministerul Dezvoltării regionale şi Turismului pentru promovarea brandului de ţară, nu ştie locul în care va boxa, fiind vehiculate ca posibile arene Salonul Expoziţional Romexpo şi Sala Polivalentă „Ioan Kunst Ghermănescu”.