În discursul susţinut la dezbaterea moţiunii de cenzură, Udrea le-a spus reprezentanţilor opoziţiei că îşi arogă inutil calitatea de reprezentanţi ai celor 2,5 milioane de români care au semnat listele de susţinere a demersului antiguvernamental.
“Aş vrea să vă întreb, stimaţi colegi din opoziţie, cu cei şapte milioane de români, care au votat la referendum pentru Parlament unicameral, ce faceţi? Ce faceţi cu proiectul de reformare a Parlamentului cerut de români şi pe care l-aţi ascuns între timp? Vă asigur că de aceşti români nouă ne pasă în mod real”, a spus Udrea.
De asemenea, ea le-a mulţumit ironic partidelor de opoziţie că au inclus numele ei în sintagma prin care denumesc Executivul Boc. “Sunt onorată să fac parte din cea mai reformatoare, mai onestă echipă de guvernare din ultimii 20 de ani”, a susţinut Udrea.
Moţiunea, un demers “fals şi ipocrit”
Ea a calificat moţiunea de cenzură drept un demers “fals şi ipocrit”, al unor forţe de opoziţie care “au îmbrăcat doar pentru o clipă haina intereselor publice şi a compasiunii faţă de cetăţenii afectaţi de criză”.
“PSD şi PNL nu sunt aşa cum se pretind câinii de pază ai democraţiei, ei sunt lupi vopsiţi, care ani în şir s-au înfruptat de la masa bogată a statului, în defavoarea celor pe care azi pretind că-i slujesc şi îi reprezintă. Cum ar putea PSD şi PNL să fie aliaţi ai cetăţenilor când sunt exponenţi, dacă nu chiar unii dintre ei umili servitori ai patronilor celor mai mari escrocherii din istoria noastră modernă: Caritas, SAFI şi FNI?”, a spus Udrea.
Ea a acuzat PSD şi PNL că au inventat “marea privatizare pe doi lei, pentru oamenii lor de casă”, “ştergeri de datorii la stat pentru favoriţii zilei” şi “băieţii deştepţi din energie”.
“Însă cea mai mare invenţie a democraţiei noastre moderne o reprezintă partidele-televizor, unde moderatorii, cei mai aprigi militanţi ai opoziţiei, transformă un lup în câine de pază la oi, iar patronii televiziunilor care sunt în acelaşi timp patronii PSD şi PNL fac şi desfac guverne sau îl suspendă pe preşedinte, în funcţie de interesele lor de afaceri”, a susţinut ministrul.
Ea a mai afirmat că România se află de ani de zile în toiul unor campanii “agresive şi murdare de dezinformare, care aruncă cu noroi peste tot ce este bun în ţara noastră şi ascund sub preş imoralitatea unora din PSD şi PNL”.