Ministrul Turismului consideră că dreptul de proprietate al celor care au cumpărat hoteluri, pentru ca mai apoi să le lase în paragină, nu trebuie să îi priveze pe români de dreptul de a beneficia de servicii turistice de calitate.
”Dreptul de proprietate al unora nu trebuie să afecteze dreptul celorlalţi cetăţeni ai României de a avea turism de calitate, oraşe frumoase. Ori de câte ori vrem să luăm câte o măsură, ni se opune acest drept absolut la proprietate şi în cazul acesta, chiar dacă cei care au privatizat de cele mai multe ori au lăsat în paragină infrastructura de turism, stăm şi ne uităm la ei. Şi aş da cazul, celebru deja, al staţiunii Herculane, unde clădiri care sunt monumente istorice se prăbuşesc pentru că cineva a privatizat acolo şi nu îl interesează să facă turism”, a explicat Udrea.
Elena Udrea este de părere că, în astfel de situaţii, statul trebuie să apeleze la soluţii „de forţă”, mergând până la expropriere.
”Numai o soluţie de forţă a statului merge: exproprierea. Am dat o lege a exproprierii, acum câteva săptămâni, în care am dat dreptul statului să exproprieze clădirile din staţiunile turistice care nu sunt întreţinute, care ar trebui să fie afectate turismului şi nu sunt puse în circuitul turistic de către proprietari. Cred că acestea ar trebui să fie soluţiile pe care să le găsim, pentru a-i obliga, inclusiv soluţii prin care să obligăm proprietarii prin sancţiuni pecuniare la întreţinerea infrastructurii de turism pe care au privatizat-o, pe care au cumpărat-o pe nimic de cele mai multe ori, sau, în cazul în care nu se reuşeşte, pur şi simplu să îi expropriem”, a concluzionat ministrul Elena Udrea.
Elena Udrea a recepţionat, sâmbătă, trei lucrări la reţelele de apă şi canalizare din comuna Salva şi oraşele Năsăud şi Sângeorz-Băi din judeţul Bistriţa-Năsăud.
Sursa: Agerpres