Banca Europeană pentru Investiţii (BEI), instituţia de credit a Uniunii Europene (UE), a acordat un împrumut de 120 milioane euro agenţiei guvernamentale pentru drumuri din Africa de Sud, pentru modernizarea şi extinderea unor drumuri cu taxă, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene (CE).

„Proiectele sunt de importanţă strategică pentru infrastructura de transporturi a Africii de Sud şi fac parte dintr-un program desfăşurat de autorităţi pentru modernizarea şi extinderea reţelei rutiere. Îmbunătăţirile şi extinderile planificate vor contribui la consolidarea competitivităţii economice, prin scăderea costurilor de transport şi reducerea perioadelor de timp petrecute pe drum”, se arată în comunicatul citat de Mediafax.

Acordul de împrumut a fost semnat joi, la Luxembourg, de reprezentanţii BEI şi cei ai agenţiei guvernamentale pentru drumuri din Africa de Sud, Sanral.

Fondurile de 120 milioane euro vor fi utilizate pentru modernizarea şi lărgirea unui segment de drum de 30 de kilometri, în apropierea aeroportului din Johannesburg, precum şi pentru îmbunătăţiri la o secţiune de 160 de kilometri din apropierea acestui oraş.

SURSA: Mediafax