Noul serviciu cartografic de la Google, capabil sa redea cu precizie detalii de la nivelul solului, in mai multe orase din Statele Unite, ar putea sa provoace indignari daca va fi introdus in Europa, a anuntat astazi Agentia Europeana pentru Protectia Datelor.

Street View este disponibil la ora actuala in 30 de state din SUA si este foarte popular in special in randul soferilor, insa provoaca discutii privind dreptul la viata privata.

"A face fotografii peste tot locul ar putea sa creeze probleme" a declarat Peter Hustinx, supervizor in cadrul Uniunii Europene privind protectia datelor.

Cu toate acestea, responsabilul european a declarat ca are incredere ca Google va respecta drepturile europene in cazul in care va lua decizia de a se lansa in Europa.

In martie, conducerea Google a anuntat ca a retras, conform unei cereri facute de Pentagon, mai multe imagini distribuite pe Street View, din cauza riscului privind securitatea bazelor militare.

Mai multi americani au depus plangeri impotriva Google care vizau incalcarea dreptului la intimitate. Un cetatean american a protestat impotriva unei fotografii care il arata facand striptease intr-un club din San Francisco iar o femeie a reclamat ca pe Street View au fost redate imagini cu ea in timp ce se bronza pe plaja.

Data: 15 mai 2008

Sursa: Capital.fr