Autorităţile Uniunii Europene ar putea forţa producătorul de software Microsoft să includă în sistemele de operare Windows şi alte browsere, pe lângă Internet Explorer, pentru a respecta legile concurenţei.

Microsoft este cercetat pentru încălcarea regulilor concurenţei prin livrarea sistemului de operare Windows cu propriul browser inclus. Însă, pentru a nu obliga producătorul de software să renunţe la Internet Explorer, autorităţile Uniunii vor solicita companiei să includă şi alte programe de navigare pe Internet, au afirmat surse apropiate situaţiei.

0-31084-capitalbrowserenet01.jpg

Comisia Europeană a amendat Microsoft cu peste două miliarde de dolari în ultimii cinci ani pentru nerespectarea, printre altele, a legislaţiei concurenţei şi pentru că nu s-a conformat deciziilor deja impuse.

Autorităţile comunitare au încercat în 2004 să oblige Microsoft să livreze Windows fără Media Player.

CE a impus în luna mai o amendă record de 1,06 miliarde euro producătorului de procesoare Intel şi a indicat grupului american să renunţe urgent la reducerile ilegale de preţuri şi la alte practici anticoncurenţiale menite să elimine din piaţă compania rivală AMD.