Curtea Suprema a Uniunii Europene va hotari luna viitoare daca Germania ar trebui sa elimine “Legea Volkswagen”, care ar bloca orice incercare a unei companii straine de a prelua cel mai mare producator de autovehicule din Europa, informeaza CNBC.

Hotararea instantei Uniunii Europene va fi anuntata in data de 23 octombrie si ar putea avea un impact puternic asupra capacitatii autoritatilor din Germania de a proteja companiile nationale de preluari ostile.

Curtea Europeana de Justitie trebuie sa hotareasca daca va sustine Comisia Europeana in fata Germaniei. Potrivit Comisiei, prin “Legea VW”, data in folosinta in 1960, guvernul are posibilitatea de a interveni in deciziile de afaceri, iar acest lucru intra in conflict cu unul dintre principiile de baza ale Uniunii – comertul liber in oricare din cele 27 de tari.

Christian Wulff, guvernatorul statului Saxonia de Jos a declarat ca nu ar conta daca legea ar fi eliminata deoarece participatia statului sau, impreuna cu cea a Porsche AG, ar putea bloca orice tentativa de preluare. Saxonia de Jos gazduieste sediul companiei si detine 18,2% din actiunile Volkswagen. Porsche AG are peste 30%.

Sursa: CNBC