Consiliul European al Cercetatorilor a lansat o campanie internațională pentru a atrage cercetatorii de pe alte continente să vină să își desfășoare activitatea în Europa. 
Prin acest program, UE dorește să mărească cu 500 numărul persoanelor care fac parte din corpul știintific non-european. La acest moment doar 100 din cei 2.600 de beneficiari ai fondurilor nu sunt europeni, a precizat Donald Dingwell, secretarul general al consiliului creat acum cinci ani.

Pentru a putea accesa fondurile de cercetare europene, cercetătorii străini trebuie să își desfășoare mai mult de jumatate din activitate în Europa și să fie angajați al unei instituții europene de cercetare.

"Acest program este deschis oricărui cercetător din lume. Vrem să arătăm că Uniunea Europeană este atractivă pentru cercetători", a precizat Dingwell. El susține că există mult sprijin în Europa pentru cercetarea științifică, în ciuda crizei economice.
Consiliul European al Cercetătorilor va avea la dispoziţie pentru anul viitor un buget de 1,8 miliarde de euro, pentru bursele de cercetare.